Άμεσης στελέχωσης χρήζει το ΤΑΕΠ Λάρνακας

Άστοχες οι δηλώσεις του Υπ. Υγείας πως δεν καταρρέουν τα νοσοκομεία

Την ανάγκη άμεσης στελέχωσης του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Λάρνακας επισημαίνει και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ζητώντας μάλιστα από τον αρμόδιο υπουργό να προβεί το συντομότερο στις δέουσες ενέργειες. Συγκεκριμένα ο Άντρος Κυπριανού απέστειλε σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε με αντιπροσωπεία του κόμματος στο ΤΑΕΠ. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η καταγραφή των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί μετά το τραγικό συμβάν με το θάνατο του 10χρονου μαθητή και τις παραιτήσεις γιατρών.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή το πρώτο ζήτημα που τέθηκε ενώπιον του ΑΚΕΛ είναι η στελέχωση του Τμήματος. «Είναι άμεση ανάγκη το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Λάρνακας να στελεχωθεί με επιστημονικά καταρτισμένο κατάλληλο προσωπικό.

Αυτή τη στιγμή μετακινήθηκε προσωρινά στο Τμήμα η Αν. Διευθύντρια του Νοσοκομείου του ΤΑΕΠ Αμμοχώστου για 15 μέρες. Εφόσον, σύμφωνα με πληροφόρησή μας, έχει εγκριθεί το αίτημα μετακίνησης άλλης ιατρού από το ΤΑΕΠ Λεμεσού στη Λάρνακα, είναι αναγκαίο να γίνουν άμεσα οι διευθετήσεις για μετακίνησή της, ούτως ώστε να ενημερωθεί για την κατάσταση και να αναλάβει καθήκοντα για να εξομαλυνθεί η κατάσταση, στο βαθμό που είναι δυνατόν, στο ΤΑΕΠ Λάρνακας. Θα σας παρακαλούσα να προβείτε το συντομότερο δυνατόν στις δέουσες ενέργειες».

Εξάλλου χθες σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στον τομέα της υγείας ο επικεφαλής του Γραφείου Υγείας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άθως Γεωργίου, επεσήμανε ότι οι γιατροί πάλεψαν να περάσουν τα νομοσχέδια για την υγεία και εδώ και ένα χρόνο που εγκρίθηκαν από τη Βουλή, η κυβέρνηση δεν έκανε κάτι συγκεκριμένο για τη βελτίωση της κατάστασης. Μάλιστα χαρακτήρισε άστοχες τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας ότι τα νοσηλευτήρια δεν καταρρέουν.

Επισήμανε ότι 791 γιατροί του δημοσίου εξυπηρετούν το 70% του πληθυσμού και 2.500 γιατροί του ιδιωτικού τομέα το υπόλοιπο 30%. Απαντώντας σε επικρίσεις ότι υπάρχουν γιατροί που δεν είναι ικανοί, ο Α. Γεωργίου είπε ότι αν υπάρχουν τέτοιοι να πάνε στο σπίτι τους, ωστόσο σημείωσε, η κυβέρνηση δεν προχωρεί με την αξιολόγηση. Το όνειρο αυτής της κυβέρνησης είναι το πολυασφαλιστικό επισήμανε ο Α. Γεωργίου, υπογραμμίζοντας ότι εδώ και ένα χρόνο δεν έγινε τίποτε για να προχωρήσει η εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Δεν επιθυμεί σύγκρουση η κυβέρνηση

Οι προσπάθειες στον τομέα της υγείας πρέπει να αναλωθούν για αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, κάτι που θα βελτιώσει και τις συνθήκες λειτουργίας τους, δήλωσε χθες από την πλευρά του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, επαναλαμβάνοντας τη θέση της κυβέρνησης υπέρ του διαλόγου. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Προδρόμου, «διάλογος δεν μπορεί να γίνει με διαδικασίες απεργιακές, αυτό είναι οικουμενικά πολύ καλά γνωστό», προσθέτοντας ότι «ο Υπουργός έχει καλέσει σε διάλογο εννοώντας ότι θα εγκαταλειφθεί αυτή η προσέγγιση της σύγκρουσης».

Ελένη Κωνσταντίνου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy