ΑΜΚΕ: Χάλκινο στο μπιτς – βόλεϊ ανδρών

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν το πρωί του Σαββάτου (6/6/15) οι Βλάντιμιρ Κνέζεβιτς και Δημήτρης Αποστόλου στο μπιτς – βόλεϊ ανδρών, των 16ων Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης, μετά την εύκολη νίκη τους επί του Λουξεμβούργου με 2-0 σετ (21-15, 21-13) στον μικρό τελικό. Τα παιδιά έδειξαν με την παρουσία τους ότι άξιζαν καλύτερης θέσης, με τον Κνέζεβιτς να ρίχνει τις ευθύνες γι’ αυτό στους ιδίους.

«Είμαστε απογοητευμένοι από την παρουσία μας εδώ. Πιστεύω πως έπρεπε σήμερα να αγωνιζόμασταν για το χρυσό μετάλλιο και όχι για το χάλκινο. Δυστυχώς στα δύο προηγούμενα παιχνίδια μας (σ.σ. ήττες από Ανδόρα και Λίχτενσταϊν) κάναμε αρκετά λάθη στους κρίσιμους πόντους. Δύο-τρεις πόντοι να ήταν υπέρ μας τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Δεν λέω ότι οι αντίπαλοί μας δεν έπαιξαν καλά, όμως εμείς φταίμε που δεν περάσαμε στον τελικό», ήταν τα πρώτα λόγια του Βλάντιμιρ Κνέζεβιτς, ο οποίος ξεπέρασε σε κάποιο βαθμό τη θλάση από τον αγώνα της Παρασκευής και αγωνίστηκε στον μικρό τελικό.

Σε ό,τι αφορά τις καιρικές συνθήκες, πραγματικά το τσουχτερό κρύο ήταν διαπεραστικό και παρά το ότι ο ήλιος φώτιζε την άμμο, δεν μπορούσε καν να τη ζεστάνει. «Οι καιρικές συνθήκες ήταν για όλους οι ίδιες. Μπορεί για μας να ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα, αφού ζούμε σε μια πολύ πιο ζεστή χώρα, όμως και πάλι αν ήμασταν πιο σωστοί στους κρίσιμους πόντους των προηγούμενων αγώνων σήμερα θα παίζαμε για το χρυσό. Επόμενες υποχρεώσεις μας θα είναι με την Εθνική Ομάδα Πετόσφαιρας στο Λουξεμβούργο και ακολούθως θα κάνουμε κάποια τουρνουά στο μπιτς-βόλεϊ, προτού μεταβούμε για τους Μεσογειακούς Αγώνες Παραλίας στην Πεσκάρα. Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους διοργανωτές και σε όλα τα παιδιά που βρίσκονταν καθημερινά εδώ μαζί μας, αφού μας βοηθούσαν αρκετά και ήταν πολύ ευγενικοί. Είναι οι 5οι ΑΜΚΕ για μένα και πραγματικά εδώ ο κόσμος είναι φανταστικός», κατέληξε ο Κνέζεβιτς.

Εκτός μεταλλίων τα κορίτσια
Αντίθετα με τους άνδρες, οι γυναίκες του μπιτς – βόλεϊ, Μαριόττα Αγγελοπούλου και Ζωή Κωνταντοπούλου δεν κατάφεραν να μπουν στον πίνακα των μεταλλίων, εξαιτίας κυρίως της ίωσης που τις χτύπησε τις χειρότερες ημέρες, αφού ήταν στην κορύφωσή της στους αγώνες με Ισλανδία και Μονακό. Το Σάββατο το πρωί, τα κορίτσια μας έκλεισαν το τουρνουά με νίκη επί του Λίχτενσταϊν με 2-1 σετ (19-21, 21-17, 15-12), όμως το χαμένο σετ ήταν αυτό που τους στοίχισε, αφού χρειάζονταν καθαρή νίκη και να περίμεναν τον τελευταίο αγώνα Ισλανδίας – Μονακό, για να δουν αν θα έμπαιναν στα μετάλλια. Τώρα, εξαιτίας του ότι έχασαν σετ, ενώ οι άλλες ομάδες πέτυχαν καθαρές νίκες, μένουμε εκτός μεταλλίων.

«Εδώ έχουμε έρθει με στόχο το χρυσό, αφού έχουμε παράδοση στο άθλημα, με τρεις συνεχόμενες επιτυχίες. Δυστυχώς, δεν προσαρμοστήκαμε στις συνθήκες της Ισλανδίας, με την παγωνιά και τον κρύο αέρα, που ήταν πρωτόγνωρες για μας, ενώ ήρθε και η αρρώστια να μας δυσκολέψει ακόμα περισσότερο. Αν ήμασταν υγιείς τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά. Όμως, αυτά έχει ο αθλητισμός. Οι ομάδες που προσαρμόστηκαν πιο εύκολα σε αυτές τις συνθήκες μπήκαν και στα μετάλλια. Με τη Ζώια παίξαμε για πρώτη φορά φέτος μαζί. Είμαστε μια νέα ομάδα και χρειαζόμαστε τον χρόνο μας για να αποτελέσουμε δυνατό ζευγάρι. Ήταν ωραία εμπειρία για μας να παίζουμε μπιτς βόλεϊ μέσα στο κρύο, όμως προτιμούμε τις δικές μας παραλίες», μας ανέφερε ανάμεσα σε άλλα η Μαριόττα Αγγελοπούλου, η οποία θα συνεχίσει την παρουσία της σε κάποια τουρνουά στην Ελλάδα και μέχρι τις 17 Αυγούστου θα πρέπει να ενταχθεί στην έναρξη προετοιμασίας του Παναθηναϊκού, στον οποίο θα συνεχίσει την καριέρα της.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ή Ζώια όπως την φωνάζουν οι φίλοι της, είχε την πρώτη ουσιαστικά εμπειρία με το μπιτς βόλεϊ, προτού μαζέψει σε λίγες μέρες τα πράγματά της και αναχωρήσει για την Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής, για να αρχίσει τις σπουδές της, αφού εξασφάλισε υποτροφία και θα αγωνίζεται στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα πετοσφαίρισης. «Ήταν πάρα πολύ δύσκολες οι συνθήκες εδώ, όμως είναι και αυτό μία εμπειρία. Είμαστε στενοχωρημένες που δεν καταφέραμε να πάρουμε μετάλλιο, όμως πιστεύω πως μας επηρέασε πολύ η ίωση των πρώτων ημερών, αφού το Μονακό θα το κερδίζαμε εύκολα αν ήμασταν καλά. Δυστυχώς, δεν ήρθαν τα πράγματα όπως τα προγραμματίζαμε και μείναμε εκτός μεταλλίων», μας είπε ανάμεσα σε άλλα η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Χάλκινος ο Μάριος Γιάγκου
Δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στον τελικό της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ο Μάριος Γιάγκου, καθώς ηττήθηκε με 3-1 σετ (4-11, 11-6, 11-5, 11-3) το πρωί του Σαββάτου από τον Μαυροβούνιο Ιρφάν Τσέκιτς, στον ημιτελικό του μονού. Έτσι, ο αθλητής μας για 4η φορά κατακτά το χάλκινο μετάλλιο σε ΑΜΚΕ. «Μπήκα δυνατά στο παιχνίδι και κέρδισα το πρώτο σετ. Όμως στη συνέχεια ο αντίπαλος μου άλλαξε εντελώς τον τρόπο παιχνιδιού του και δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ, ενώ και κάποιες ατυχίες της μπάλας με έβγαλαν εκτός ρυθμού. Θα ήθελα να πω επίσης ότι δεν είναι δυνατόν να είμαι το Νο1 του ταμπλό και αν αντιμετωπίζω στα προημιτελικά τον Νο3 και στα ημιτελικά το Νο2. Κάτι δεν ήταν σωστό εδώ…».

Αργύρης Αργυρού (απεσταλμένος ΕΑΚ)

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy