ΑΜΚΕ: Έκλεψε την παράσταση η κυπριακή ενόργανη γυμναστική

Η κυπριακή ενόργανη γυμναστική σκόρπισε χαρά στην κυπριακή αποστολή που βρίσκεται στο Ρέικιαβικ για τους 16ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης. Τα 7 χρυσά, το 1 αργυρό και τα 4 χάλκινα τα χειροκρότησε από κοντά, μέσα από το στάδιο, σύσσωμη η ηγεσία της Ολυμπιακής Επιτροπής που βρίσκεται στην Ισλανδία και ένιωσε περηφάνια ακούγοντας τον Εθνικό Ύμνο πέντε φορές το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΑΚ Αργύρη Αργυρού, μέσα από τους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης αναδύθηκε ένα νέο αστέρι. Ο Μάριος Γεωργίου, στα 18 του χρόνια κέρδισε τις εντυπώσεις θεατών και κριτών, κατακτώντας 6 χρυσά μετάλλια και 1 χάλκινο, προδιαγράφοντας λαμπρό μέλλον στον χώρο της γυμναστικής.

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση που έλαβα μέρος κατάφερα να διακριθώ και να κερδίσω τόσα μετάλλια για τη χώρα μου. Επίσης, με χαροποιεί το ότι έκανα ρεκόρ καριέρας στο σύνθετο ατομικό, με τους 86.000 βαθμούς που κέρδισα. Ευτυχώς μου βγήκαν τα προγράμματά μου και την πρώτη και τη δεύτερη ημέρα και κατάφερα να διακριθώ. Τώρα, έχω μπροστά μου τους αγώνες στο Μπακού, όπου θα λάβω μέρος στο σύνθετο ατομικό, με αντιπάλους πολύ πιο δυνατούς αθλητές και ελπίζω πως θα καταγράψω καλή βαθμολογία και θα εξασφαλίσω πρόκριση σε τελικούς οργάνων. Επόμενος μεγάλος στόχος είναι η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γλασκόβης και μέχρι τον Οκτώβριο θέλω να ανεβάσω τον βαθμό δυσκολίας σε κάποια όργανα», είπε ο Μάριος Γεωργίου , ο οποίος ευχαρίστησε τον προπονητή του Παναγιώτη Πετρίδη γι’ αυτά που του προσφέρει.

Ο Ηρόδοτος Γιωργαλλάς, ο οποίος κατάφερε να κρεμάσει στο στήθος του το 11ο ατομικό χρυσό μετάλλιο σε ΑΜΚΕ, είπε: «Είμαι χαρούμενος και για το δικό μου χρυσό στους κρίκους και για το ότι βοήθησα την ομάδα στα 5 όργανα που αγωνίστηκα να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό».

«Θεωρώ τους αγώνες αυτούς ως καλή προετοιμασία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα γίνει τον Οκτώβριο στη Γλασκόβη. Στα σίγουρα θα βελτιώσω το πρόγραμμά μου στα περισσότερα όργανα, θα ανεβάσω τον βαθμό δυσκολίας στους κρίκους και θα πρέπει να είμαι έτοιμος για το σύνθετο ατομικό όταν πρέπει. Έχουμε ακόμα χρόνο, αφού είναι νωρίς και θα πρέπει η κορύφωσή μου να έρθει τον Οκτώβριο, όπου θα διεκδικήσω μία θέση στους Ολυμπιακούς του Ρίο», πρόσθεσε.

Ο Δημήτρης Κρασιάς, ο οποίος τραυματίστηκε στην προπόνηση της Δευτέρας, σε δήλωση του είπε: « Ο τραυματισμός στον ώμο τη Δευτέρα με έφερε πίσω και δεν μπορούσα να κάνω τα προγράμματα που ήθελα. Και το άσχημο είναι πως είχα ετοιμάσει καινούρια προγράμματα και ιδιαίτερα στο δίζυγο».

« Δεν πειράζει, όμως, αφού και οι ατυχίες και οι τραυματισμοί είναι στη ζωή του αθλητή. Στόχος τώρα είναι το Παγκόσμιο της Γλασκόβης, όπου θέλω να παρουσιαστώ πανέτοιμος», συμπλήρωσε.

Ο Μιχάλης Κρασιάς, σε δήλωση του είπε: «Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την πρώτη ημέρα, στην οποία πήρα βαθμολογίες που δεν έχω πάρει ποτέ έως τώρα. Βλέπω ότι μου βγήκαν τα καινούρια προγράμματα και είμαι αρκετά χαρούμενος γι’ αυτό».

«Στη δεύτερη ημέρα, παρά τις πτώσεις που είχα, είχα καλές βαθμολογίες, εξαιτίας του βαθμού δυσκολίας στο πρόγραμμά μου, όμως μπήκα στα μετάλλια. Ίσως να μου βγήκε η κούραση της προηγούμενης ημέρας, δεν ξέρω. Για ξεκούραση τους επόμενους μήνες ούτε λόγος. Θα πρέπει να συγκεντρωθώ και να δουλέψω σκληρά με τον προπονητή μου, με στόχο το Παγκόσμιο, στο οποίο θέλω να δηλώσω παρών», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της ομάδας της γυμναστικής Γιώργος Γεωργίου, σε δηλώσεις του είπε: «Αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση γι’ αυτά που πετύχαμε εδώ. Όχι μόνο για τα μετάλλια, αλλά και για το επίπεδο που έδειξαν ότι βρίσκονται οι αθλητές μας, αφήνοντάς μας προσδοκίες για επιτυχίες σε μεγαλύτερες διοργανώσεις. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και τις δύο ημέρες και στο σύνθετο ομαδικό κατέγραψαν ρεκόρ βαθμών στην ιστορία της κυπριακής γυμναστικής, βάζοντας υποψηφιότητα για διακρίσεις στο ευρωπαϊκό στερέωμα».

«Αυτά τα παιδιά χρειάζονται τη βοήθεια των υπεύθυνων για να μπορούν να λαμβάνουν μέρος σε μεγάλες διοργανώσεις, που θα τους βοηθήσουν να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερες εμπειρίες και να προσφέρουν επιτυχίες στην κυπριακή γυμναστική. Αυτοί που είναι εδώ, αλλά και 1-2 άλλοι αθλητές, έχουν τα εχέγγυα για άξια εκπροσώπηση της Κύπρου σε μεγάλες διοργανώσεις, όμως πολλές φορές δεν πάμε ν’ αγωνιστούμε, εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων. Υπάρχουν παιδιά που πληρώνουν από την τσέπη τους για να πάνε σε αγώνες και αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Επίσης, θα πρέπει να βρεθεί λύση ώστε όλα τα παιδιά να γυμνάζονται μαζί και να φτιάξουμε ακόμα πιο δυνατή εθνική ομάδα, που θα μπορεί να διακρίνεται στο εξωτερικό. Πρέπει να δοθεί η απαραίτητη στήριξη στα παιδιά και ελπίζουμε πως η Πολιτεία και η Ομοσπονδία θα κάνουν αυτά που πρέπει, ώστε την επόμενη τετραετία να έχουμε δυνατή ομάδα που θα μπορεί να φτάσει μέχρι και τους Ολυμπιακούς», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy