ΑΜΚΕ: Έντεκα μετάλλια κατέκτησε η Κύπρος στην πρεμιέρα

Έντεκα μετάλλια (5 χρυσά, 3 αργυρά και 3 χάλκινα) κατέκτησε η Κύπρος κατά την πρώτη μέρα των 16ων Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης, οι οποίοι διεξάγονται στο παγωμένο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας.

Όπως αναφέρει από την Ισλανδία, ο απεσταλμένος της ΕΑΚ Αργύρης Αργυρού, με 5 χρυσά, 3 αργυρά και 3 χάλκινα μετάλλια, σε στίβο, γυμναστική, κολύμβηση και σκοποβολή, η κυπριακή ομάδα είναι ικανοποιημένη από τις προσπάθειες των παιδιών.

Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν, στον στίβο, οι Αμίν Χαντίρι (800μ.), Πάνος Ιωάννου (100μ.), Νίκανδρος Στυλιανού (επί κοντώ), στη γυμναστική, οι αθλητές μας στο σύνθετο ομαδικό και ο Μάριος Γεωργίου στο σύνθετο ατομικό.

Αργυρά μετάλλια κατέκτησαν, στην κολύμβηση, ο Σεμπάστιαν Κονναρής (200μ. ύπτιο), στον στίβο, ο Χρίστος Χατζηαγγελίδης (100μ.) και στη γυμναστική ο Μιχάλης Κρασιάς στο σύνθετο ατομικό.

Τα αργυρά μετάλλια πήραν, στον στίβο, η Ναταλία Ευαγγελίδου (800μ.), η Δήμητρα Κυριακίδου (100μ.) και η Μαριλένα Κωνσταντίνου στο αεροβόλο πιστόλι.

«Είναι θετική η παρουσία μας στην πρώτη ημέρα των αγώνων, αφού οι αθλητές μας έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν και μάζεψαν τα μετάλλια που ήταν στις δυνατότητές τους. Ελπίζω πως θα συνεχίσουμε το ίδιο καλά και τις επόμενες ημέρες και παρά το ότι οι συνθήκες είναι αρκετά δύσκολες, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας», είπε, μεταξύ άλλων, με το πέρας των αγώνων του στίβου, η αρχηγός της κυπριακής αποστολής, Γενική Διευθύντρια της ΚΟΕ, Όλγα Πιπερίδου Χρυσάφη.

Στίβος

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Κύπρο στους 16ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης το κέρδισε ο Αμίν Χαντίρι με εκπληκτική τακτική στα 800μ. με 1:56.72. Ο Χαντίρι προτίμησε να οδηγήσει την κούρσα από τα 150 μέτρα, περνώντας μπροστά και δίνοντας τον δικό του ρυθμό, υποχρεώνοντας τους υπόλοιπους να τον ακολουθούν. Ακόμα και τον Μονεγάσκο Μπρις Ετέ, ο οποίος είχε καλύτερο χρόνο από αυτόν και πίστευε πως με τους καλύτερους διασκελισμούς του θα τον έφτανε στο τέλος, όμως δεν τα κατάφερε.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα τους αγώνες. Ναι, προτίμησα να φύγω νωρίς μπροστά, αφού οι συνθήκες ήταν πολύ άσχημες, με πολύ κρύο και αέρα και ήθελα να ελέγξω την κούρσα. Οι αγώνες αυτοί και σε τέτοιες συνθήκες δεν είναι για χρόνο, αλλά για τη νίκη. Και είμαι ευτυχισμένος που κατάφερα να κερδίσω το χρυσό μετάλλιο για την Κύπρο», είπε ο Αμίν Χαντίρι με το τέλος της κούρσας των 800μ., ενώ λίγο μετά πέρασε από έλεγχο αντιντόπινγκ.

Μετά το χρυσό του Χαντίρι, το 800άρι χάρισε στην Κύπρο άλλο ένα μετάλλιο, το χάλκινο με τη Ναταλία Ευαγγελίδου. Η Ευαγγελίδου είχε να ανταγωνιστεί δύο εξαιρετικές αθλήτριες από το Λουξεμβούργο και την Ισλανδία και παρά την προσπάθειά της στα τελευταία μέτρα δεν μπόρεσε να προσπεράσει και τερμάτισε 3η με 2:09.56. Στα 5.000μ. ο Νικόλας Φράγκος ήταν 4ος με 15:33.64.

Την πρόκρισή τους στους αυριανούς τελικούς εξασφάλισαν στα 400μ. ο Γεώργιος Αβραάμ (3ος, 51.92), η Χριστιάνα Κατσαρή (2η, 57.86) και η Καλλιόπη Κουντούρη (4η, 58.94), ενώ ο Μιχάλης Χρυσοστόμου ακυρώθηκε, με αιτιολογία ότι πάτησε γραμμή. Δυστυχώς, η μη επίσημη ενημέρωση καθυστέρησε την ομάδα μας από το να κάνει ένσταση.

Όπως εντυπωσιακά άνοιξε η ημέρα στον στίβο, άλλο τόσο έκλεισε, αφού ο Πάνος Ιωάννου και ο Χρίστος Χατζηαγγελίδης έκαναν το 1-2 στα 100 μέτρα, δίνοντας τη χαρά στην κυπριακή αποστολή. Με ευνοϊκό άνεμο 2,3, ο Ιωάννου τερμάτισε πρώτος με 10.64 και ο Χατζηαγγελίδης 2ος με 10.76.

Στον τελικό των γυναικών, η Δήμητρα Κυριακίδου, με αρκετά καλά τελευταία μέτρα, μπήκε στο βάθρο των νικητριών, κατακτώντας την 3η θέση με 12.04. Η Μαριάννα Πισιάρα ήταν ακριβώς πίσω της (4η) με 12.13. Το αγώνισμα του άλματος επί κοντώ μεταφέρθηκε σε κλειστό γήπεδο, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, με τον Νίκανδρο Στυλιανού να το κερδίζει με 5,15μ.

Γυμναστική

Πραγματοποιώντας αρκετά καλή εμφάνιση οι Κύπριοι αθλητές της ενόργανης γυμναστικής κατάφεραν να εξασφαλίσουν το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό με 247,150 βαθμούς, ενώ ο καταπληκτικός Μάριος Γεωργίου κέρδισε το χρυσό και στο σύνθετο ατομικό με 86,000 βαθμούς, αφήνοντας τον Μιχάλη Κρασιά στη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο με 80,700.

Κολύμβηση

Με τη συμμετοχή και των πέντε Κύπριων αθλητών σε τελικούς διεξήχθησαν το βράδυ οι αγώνες κολύμβησης. Ο Σεμπάστιαν Κονναρής κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο, σε χρώμα ασημιού, τερματίζοντας δεύτερος στα 200μ. ύπτιο με 2:05.88, ενώ στα 100μ. ελεύθερο ήταν 4ος με 52.45 και ο Ιάκωβος Χατζηκωνσταντίνου 7ος με 53.00.

Η Σωτηρία Νεοφύτου ήταν 4η στα 200μ. πεταλούδα με 2:26.48, η Χρυσούλα Καραμάνου 6η στα 100μ. ελεύθερο με 58.90 και ο Θωμάς Τσιοπάνης 5ος στα 200μ. μικτή ατομική με 2:08.00.

Σε ό,τι αφορά το σημερινό πρόγραμμα, οι Κύπριοι αθλητές θα προσπαθήσουν για το καλύτερο και προκρίσεις στους οκτώ βραδινούς τελικούς.

Σκοποβολή

Η Κύπρος ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο των νικητών, στο αεροβόλο τουφέκι με τη Μαριλένα Κωνσταντίνου, η οποία κατέλαβε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο, παρά το ότι πέρασε ως δεύτερη στον τελικό. Η Άννα-Λουίζα Γεωργίου ήταν 10η στον προκριματικό και δεν συμμετείχε στον τελικό. Σήμερα θα αγωνιστεί στο αεροβόλο πιστόλι η Κωνσταντίνα Πρατσή.

Επιτραπέζια αντισφαίριση

Με ήττα ξεκίνησε τα αδέλφια Γιάγκου, Μάριος και Γιάγκος, στο ομαδικό της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, αφού λύγισαν από τους δυνατούς και με μεγάλες επιτυχίες με τη Γαλλία «Μονεγάσκους» αθλητές, με 3-1 νίκες.

Τη νίκη πέτυχε ο Μάριος Γιάγκου. Στον δεύτερο αγώνα η Κύπρος νίκησε με 3-1 την Ισλανδία.

Αντισφαίριση

Συναρπαστικός αγώνας διεξήχθη στο διπλό ανδρών στην αντισφαίριση, με τους Πέτρο Χρυσοχό και Σέργη Κυρατζή να κερδίζουν με ανατροπή τους αθλητές από το Λίχτενσταϊν με 2-1 σετ (3-6, 6-3, 11-9) και να εξασφαλίζουν την πρόκριση για τα ημιτελικά.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy