ΑΜΚΕ: Συνεχίζεται η μάχη των Κύπριων αθλητών

Το σκητ ήταν το πρώτο αγωνιστικό άθλημα της 3ης ημέρας των 16ων Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης, που διεξάγονται στην Ισλανδία.

Όπως αναφέρει ο απεσταλμένος της ΕΑΚ Αργύρης Αργυρού, από τις 09:00 το πρωί (12:00 ώρα Κύπρου) οι Κύπριοι αθλητές μετέβησαν στο σκοπευτήριο έξω από το Ρέικιαβικ για τους πρώτους 75 δίσκους . Οι Κύπριοι σκοπευτές βρίσκονται στην πρώτη τριάδα με το πέρας της πρώτης ημέρας. Ο Στέφανος Νικολαΐδης, με 74 στους 75 δίσκους, τέθηκε επικεφαλής, ενώ ο Γιώργος Καζάκος είναι τρίτος με 70/75. Ανάμεσά τους είναι ο Ισλανδός αθλητής με 71/75.

Αύριο το πρωί οι Κύπριοι αθλητές του σκητ θα χτυπήσουν άλλους 50 δίσκους και ακολούθως, στις 13:00 (16:00 ώρα Κύπρου) θα διεξαχθεί ο τελικός, στον οποίο τα προηγούμενα αποτελέσματα διαγράφονται και όλα ξεκινούν από το μηδέν για την κατάκτηση των μεταλλίων.

«Ήταν καλή η πρώτη μέρα για τους αθλητές μας, με το τσουχτερό, διαπεραστικό κρύο να αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα. Ευτυχώς που δεν φυσούσε αέρας και τα παιδιά πήγαν αρκετά καλά, δείχνοντας πως είναι σε θέση για να ανέβουν στο βάθρο των νικητών», ανέφερε η επικεφαλής της ομάδας σκοποβολής, Δώρα Κυριάκου.

Ήττες στο τένις

Με τη διαιτησία να παίζει τον δικό της ρόλο και στα δύο παιχνίδια των ανδρών στην αντισφαίριση, οι Πέτρος Χρυσοχός και Σέργης Κυρατζής αποκλείστηκαν από τα ημιτελικά του μονού ανδρών.

Ο Χρυσοχός έχασε από τον Ρεκουντέρ με 1-2 (6-4, 4-6, 5-7) και ο Κυρατζής από τον Ναστάζι με 0-2 (3-6, 1-6).

Μπιτς -βόλεϊ

Στο μπιτς – βόλεϊ, οι Βλάντιμιρ Κνέζεβιτς και Δημήτρης Αποστόλου έχασαν στον 3ο αγώνα τους στον Β΄ Όμιλο από τους αθλητές της Ανδόρας με 2-0 σετ (21-14, 21-18) και έμειναν δεύτεροι στη βαθμολογία (2 νίκες – 1 ήττα). Έτσι, αύριο στις 13:00 (16:00 ώρα Κύπρου) θα αντιμετωπίσουν το Λίχτενσταϊν για μια θέση στον τελικό του Σαββάτου.

Τζούντο

Τη δική του μάχη διάκρισης στους 16ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης αρχίζει αύριο , στις 12:00 (15:00 ώρα Κύπρου) και το κυπριακό τζούντο.

Ο Ανδρέας Κρασσάς (-66κ.) και ο Ρόμπερτ Νικόλα (-90κ.) θέλουν να ξεκινήσουν νικηφόρα και να φτάσουν μέχρι την κορυφή των ΑΜΚΕ, με τον προπονητή τους Θεόδωρο Μανδρίδη να δηλώνει αισιόδοξος για τη δυναμικότητα των αθλητών του.

«Δεν μας νοιάζει η κλήρωση και ποιον θα βρούμε απέναντί μας. Στόχος μας είναι το χρυσό και για το πετύχουμε θα πρέπει να νικήσουμε κάθε αντίπαλο αθλητή», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αποφασίστηκε και η συμμετοχή της Κύπρου στο ομαδικό του τζούντο, που θα γίνει το Σάββατο (6/6/15), με τον Κρασσά να μην αλλάζει κατηγορία (-66κ.), όμως ο Νικόλα θα πρέπει να παλέψει και με πιο βαριούς αθλητές, αφού θα αγωνιστεί στην κατηγορία των +100κ.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy