Αναγκαία η αναθεώρηση του Πόθεν Έσχες, συμφωνούν τα κόμματα

Τα ζητήματα διαφάνειας και δραστηριότητας δημοσίων προσώπων είναι σημαντικά για την αντιμετώπιση της απαξίωσης των πολιτών στους θεσμούς και το πολιτικό σύστημα τονίζει το ΑΚΕΛ αναφορικά με το τροποποιητικό νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση για το πόθεν έσχες.

Ο βουλευτής του κόμματος Άριστος Δαμιανού επισήμανε στον ΑΣΤΡΑ ότι επιδόθηκαν πολλοί σε ένα απέραντο κουτσομπολιό για το πόθεν έσχες για αυτό πρόσθεσε, χρειαζόταν η αναθεώρησή του.

Ο κ. Δαμιανού τόνισε ότι η σήψη και η διαφθορά πρέπει να παταχθεί υποδεικνύοντας παράλληλα ότι αν εφαρμόζονταν οι τροπολογίες που κατέθετε στο παρελθόν το ΑΚΕΛ, θα υπήρχε καλύτερο πόθεν έσχες αλλά βρήκαν μπροστά τους όπως είπε σινικό τοίχος.

Με θετικό μάτι βλέπει ο ΔΗΣΥ το τροποποιητικό νομοσχέδιο για το πόθεν έσχες.

Ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Γεωργίου ανέφερε ότι οι χλευασμοί και οι σχολιασμοί επί του θέματος έχουν εκθέσει το νομοθετικό σώμα, παρόλο που σκοπός του ήταν η διαφάνεια. Πρόσθεσε ότι ο σκοπός του νομοσχεδίου είναι να αποφορτιστεί το έργο της επιτροπής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η νομοθεσία του πόθεν έσχες μπάζει.

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος χαρακτήρισε λανθασμένο τον τρόπο που εφαρμόστηκε η νομοθεσία, με αποτέλεσμα όπως είπε, να δίνει την ευκαιρία σε κακεντρεχή και κακόπιστα σχόλια των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι το τροποποιητικό νομοσχέδιο μειώνει κατά 4.200 από 6.000 τον έλεγχο πόθεν έσχες των δημόσια εκτεθειμένων προσώπων. Του ελέγχου θα εξαιρεθούν, δήμαρχοι και μέλη των δημοτικών συμβουλίων των κατεχόμενων δήμων, κοινοτικά συμβούλια όλων των κοινοτήτων κατεχομένων και μη, εξαιρουμένων των προέδρων και αντιπροέδρων και τα μέλη των σχολικών εφορειών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy