Αναγκαίες οι αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης

Στην επιτακτική ανάγκη αλλά και το διαχρονικό αίτημα για εκσυγχρονισμό του συστήματος αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών, αναφέρθηκε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, στη σημερινή συνάντησή του με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, κατά την οποία συζήτησαν τη νέα πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για το θέμα αυτό, στο πλαίσιο της συνολικότερης προσπάθειας εκσυγχρονισμού του εκπαιδευτικού συστήματος.

«Συζητούμε σήμερα ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα που σχετίζεται με την ποιότητα των εκπαιδευτικών μας, αυτό της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου. Κατά γενική ομολογία, η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών μας σήμερα γίνεται με έναν μονοδιάστατο, ισοπεδωτικό και αναχρονιστικό τρόπο και, επίσης κατά γενική ομολογία, αυτό θα πρέπει να αλλάξει», ανέφερε ο κ. Καδής κατά την έναρξη της συνάντησης με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Πρόσθεσε ότι «τον περασμένο μήνα παρουσιάσαμε την πρότασή μας στις εκπαιδευτικές οργανώσεις και σήμερα αναμέναμε να ακούσουμε τις θέσεις και τις εισηγήσεις τους και να συζητήσουμε όλες τις πτυχές της πρότασής μας”.

Αναφερόμενος στις πτυχές της νέας πρότασης, ο κ. Καδής είπε ότι η νέα πρόταση, παράλληλα με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με ένα διαφορετικό και αξιοκρατικό τρόπο, εισάγει το νέο στοιχείο της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που επιτελείται στις σχολικές μονάδες.

«Μια άλλη καινοτομία της πρότασης είναι ότι ο εκπαιδευτικός με την προαγωγή του δεν διεκδικεί απαραίτητα διοικητική θέση στην ιεραρχία του σχολείου ή του εκπαιδευτικού συστήματος αλλά, αν το επιθυμεί, μπορεί να παραμείνει στην τάξη ως μέντορας εκπαιδευτικός. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι καλοί εκπαιδευτικοί να συνεχίσουν να προσφέρουν με την εμπειρία τους καλή διδασκαλία στα παιδιά μας», εξήγησε ο Υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Καδής είπε ότι “αυτά είναι μόνο κάποια από τα καινοτόμα στοιχεία της πρότασης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για το θέμα της αξιολόγησης τα οποία αναμένουμε να συζητήσουμε με εποικοδομητικό τρόπο με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις”.

“Πιστεύουμε ότι με καλή θέληση και μέσα από διάλογο, συναίνεση και σύνθεση απόψεων μπορούμε να βρούμε τις χρυσές τομές που θα μας οδηγήσουν στον εκσυγχρονισμού του συστήματος αξιολόγησης των εκπαιδευτικών μας», είπε καταλήγοντας ο Υπουργός Παιδείας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy