Ανακάλυψη γερμανικού υποβρυχίου του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου ανοικτά της Φλάνδρας

Το καλοδιατηρημένο ναυάγιο ενός γερμανικού υποβρυχίου του Α` Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο περιέχει πιθανότατα τις σορούς των 23 μελών του πληρώματός του, βρέθηκε ανοικτά των βελγικών ακτών.

Η χρήση υποβρυχίων, που αναφέρονται συχνά ως U-boats, στον Α` Παγκόσμιο Πόλεμο προκειμένου να παρενοχληθούν οι βρετανικές εμπορικές διαδρομές στη θάλασσα της Μάγχης και στη Βόρεια Θάλασσα ήταν ένα σημαντικό μέρος της γερμανικής πολεμικής τακτικής.

Τα 93 γερμανικά U-boats, που στάθμευαν σε βελγικά λιμάνια, βύθισαν περισσότερα από 2.500 πλοία αλλά αποτέλεσαν και τα ίδια στόχο, με 70 από αυτά να έχουν βυθιστεί, με αποτέλεσμα τον θάνατο 1.200 ναυτών.

Δεν είναι ακόμη σαφές ποιο από τα 11 γνωστά ναυάγια των γερμανικών υποβρυχίων έχει εντοπιστεί και οι αρχές δήλωσαν πως δεν θα αποκαλύψουν την ακριβή τοποθεσία του ναυαγίου για να αποτρέψουν τους λαφυραγωγούς.

«Από τα 11 U-boats που βυθίστηκαν στα βελγικά χωρικά ύδατα, αυτό είναι το καλύτερα διατηρημένο», ανακοίνωσε η επαρχία της δυτικής Φλάνδρας.

Ο Υπουργός Βόρειας Θάλασσας το Βελγίου δήλωσε ότι θα διερευνήσει κατά πόσον το ναυάγιο μπορεί να αναγνωριστεί ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy