“Αναμείνατε στο ακουστικό σας” από το Θέατρο Ανεμώνα

Το διάσημο έργο του Χάλ Σάλγουεν “Αναμείνατε στο ακουστικό σας” ανεβαίνει στο Θέατρο Ανεμώνα σε διασκευή του Χρήστου Γρηγοριάδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Θέατρο Ανεμώνα, το έργο του Σάλγουεν μετράει εκατοντάδες παραστάσεις σε ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ ενώ είχε γίνει μεγάλη επιτυχία και ως ταινία σε σκηνοθεσία του ιδίου του συγγραφέα. Στην Ελλάδα πρωτοπαρουσιάστηκε το 1998 στο Θέατρο Αποθήκη.

Οι απόλυτοι πρωταγωνιστές στο έργο είναι το τηλέφωνο και ο φορητός υπολογιστής, οι βλαβερές συνέπειες των οποίων έχουν καταστήσει τις ζωές μας μοναξιασμένες και “αχρησιμοποίητες”, αν και φαινομενικά παρουσιάζονται ακόμη στις συνειδήσεις μας ως ανώδυνες συσκευές πίσω από την καθολική τους αναγκαιότητα.

Τα πρόσωπα του έργου ζουν απομονωμένα από φίλους, γνωστούς.

Το τηλέφωνο και ο υπολογιστής αντικαθιστούν την δια ζώσης συνάντηση, το άγγιγμα, το χάδι, το φιλί, τον θυμό και την έκρηξη.

Οι χαρακτήρες στο έργο λένε τα νέα τους από το τηλέφωνο, φλερτάρουν από το facebook, ερωτοτροπούν τηλεφωνικά και χωρίζουν με ένα μπλοκάρισμα διαδικτυακά.

Το πρόσχημα της υπεραπασχόλησης, καλύπτει έντεχνα τις κρυμμένες τους νευρώσεις, τις απροσδιόριστες αλλά ισχυρές τους φοβίες.

Φοβούνται να επικοινωνήσουν, να αφεθούν να αγαπήσουν και να αγαπηθούν.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το αστείρευτο χιούμορ που χαρακτηρίζει την πένα του Χρ. Γρηγοριάδη είναι διάχυτο σε όλο το έργο, ακόμα και σε κάποιες δραματικές στιγμές του.

Την παράσταση σκηνοθέτησε ο Ανδρέας Τηλεμάχου και τα σκηνικά φιλοτέχνησε η πρωτοεμφανιζόμενη Σοσάννα Τομάζου.

Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά) οι ηθοποιοί: Χρήστος Γρηγοριάδης, Έλενα Ευσταθίου, Μαρία Ιωάννου, Μαρίνος Ξενοφώντος, Δανάη Χρίστου και σε εμφανίσεις μέσα από cinemascope η Γιάννα Λευκάτη.

Η πρεμιέρα θα δοθεί το Σάββατο 17 Οκτωβρίου και τακτικές παραστάσεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 20:30 στο Θέατρο Ανεμώνα.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy