Ανανέωση συνεργασίας ΚΥΠΕ – Πανεπιστημίου Λευκωσίας

ΚΥΠΕ και Πανεπιστήμιο Λευκωσίας υπέγραψαν την Τρίτη αναθεωρημένο μνημόνιο συνεργασίας με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων προς αμοιβαίο όφελος και προς όφελος της κοινωνίας.

Οι δύο φορείς θα αναπτύξουν δράσεις και συνεργασία σε διάφορους τομείς για προβολή και των δύο σε ένα εύρος θεμάτων όπως διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων, την ανταλλαγή στελεχών και/ή αξιωματούχων και/ή Διευθυντών και/ή υπαλλήλων τους για τη διεξαγωγή διαλέξεων, τη διερεύνηση για την από κοινού εμπλοκή του ΚΥΠΕ και του ΠΛ σε κοινά ερευνητικά προγράμματα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και για πιθανή άντληση χορηγιών και/ή κονδυλίων από της Ευρωπαϊκή Ένωση και/ή άλλους οργανισμούς.

Το ΚΥΠΕ αναλαμβάνει να φιλοξενήσει καθορισμένο αριθμό φοιτητών για πρακτική εξάσκηση σε θέματα του τομέα της δημόσιας υπηρεσίας ενημέρωσης.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας από την πλευρά του αναλαμβάνει μεταξύ άλλων να προβάλλει το ΚΥΠΕ στα δελτία Τύπου, προσκλήσεις, αφίσες, προγράμματα και αλλού, ως Χορηγός Επικοινωνίας, κατόπιν συνεννόησης.

Το ειδικό τμήμα του Πανεπιστημίου θα συνεχίσει να προσφέρει, χωρίς χρέωση, τις υπηρεσίες του για υποστήριξη και ανάπτυξη των εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας του ΚΥΠΕ ενώ κοινή είναι η επιθυμία για περαιτέρω εκπαίδευση των δημοσιογράφων του ΚΥΠΕ σε θέματα δημοσιογραφίας, τηλεόρασης και τεχνικής κατάρτισης χρησιμοποιώντας την υποδομή του Πανεπιστημίου.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Νίκος Καρτακούλης δήλωσε πως η συνεργασία των δύο μερών είναι διαχρονική και εξαιρετική και σε αυτό το πλαίσιο αποφάσισε την ανανέωσή της και την ενδυνάμωσή της. Είπε ότι στο μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνονται πολλές και διαφορετικές δράσεις και η προβολή του Πανεπιστήμιου μέσω του ΚΥΠΕ είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί αποτελεί πυλώνα για την ανάπτυξή του και την ανάπτυξη της κυπριακής κοινωνίας.

Διαβεβαίωσε ότι το ΠΛ θα είναι πάντα στο πλευρό του ΚΥΠΕ για να δημιουργηθούν από κοινού νέα δεδομένα στην κοινωνία.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΥΠΕ Λάρκος Λάρκου ανέφερε πως η διμερής συνεργασία αποτελεί πρότυπο και μοντέλο για δύο οργανισμούς που θέλουν να δημιουργήσουν περισσότερη κινητικότητα για τους στόχους τους. Το ΚΥΠΕ, ανέφερε, θέλει να είναι ένας δημοσιογραφικός οργανισμός, ο οποίος δεν θα εξαντλεί τις δράσεις του στην παραγωγή ειδήσεων αλλά να έχει ρόλο στην κοινωνία και στη θέσπιση συνεργασιών αμοιβαίως επωφελείς.

Ανέφερε ως παράδειγμα τη συνεργασία στις εφαρμογές της κινητής τηλεφωνίας για το ΚΥΠΕ τις οποίες ανέπτυξε το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, λέγοντας ότι αυτό αποδεικνύει πως όταν υπάρχει θέληση εξευρίσκονται και τρόποι και αποτελεσματικές λύσεις για τους δύο φορείς. Ο κ. Λάρκου πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό το γεγονός πως φοιτητές του Τμήματος Δημοσιογραφίας θα μπορούν να εκπαιδεύονται στο ΚΥΠΕ και να κάνουν βήματα μπροστά, μιλώντας με έμπειρους δημοσιογράφους.

Σημείωσε ακόμη πως έχει σημασία γενικότερα όλοι μας να σκεφτόμαστε και να λειτουργούμε πέραν από τον παραδοσιακό τρόπο και να αρχίσουμε να συνεργαζόμαστε και να σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να προωθήσουμε το δημόσιο συμφέρον προς όφελος της κοινωνίας για μια καλύτερη πατρίδα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy