Ανανεώθηκε η συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Κέντρου «Το Παιδί»

Τέλος στην αγωνία γονέων παιδιών με καρδιοπάθειες.

Τέλος δόθηκε στην αγωνία των γονέων παιδιών με καρδιοπάθειες μετά την υπογραφή της ανανέωσης της συνεργασίας, για ακόμα ένα χρόνο, μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του εξειδικευμένου ιατρικού κέντρου «Το Παιδί».

Το όλο θέμα ως γνωστόν απασχόλησε προσφάτως και τη Βουλή, μετά τις αντιδράσεις γονέων, οι οποίες αφορούσαν σε συγκεκριμένες προϋποθέσεις που έθετε το Υπουργείο για την υπογραφή της σύμβασης, κυρίως σε σχέση με τη μείωση των περιστατικών που θα παρακολουθούνταν στο Κέντρο.

Οι δύο πλευρές (Ιατρικό Κέντρο και Υπουργείο Υγείας), ωστόσο, μέσω του διαλόγου βρήκαν τη χρυσή τομή. «Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση ενός έτους συνεργασίας, το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σε ανανέωση της σύμβασης με εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο για αγορά υπηρεσιών παιδοκαρδιολογίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου.

«Με βάση τους όρους της σύμβασης, οι ιατροί θα εξακολουθήσουν να παρακολουθούν τα περιστατικά που παρακολουθούσαν μέχρι σήμερα, συνεχίζοντας απρόσκοπτα την παροχή υπηρεσιών υγείας προς τα παιδιά και τους έφηβους», προστίθεται. Σημειώνεται επίσης ότι μέσω της σύμβασης, θα λάβουν εξειδικευμένη ιατροφαρμακευτική φροντίδα συνολικά 600 παιδιά με καρδιολογικές παθήσεις (1.400 επισκέψεις για έναν χρόνο), που είναι δικαιούχοι φροντίδας από τα δημόσια νοσηλευτήρια.

«Το Υπουργείο Υγείας υιοθετεί συνεχώς πρακτικά μέτρα που βελτιώνουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες το διάστημα μέχρι την εισαγωγή του ΓεΣΥ και την ολοκλήρωση της ευρύτερης αναδιοργάνωσης του τομέα της Υγείας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy