Αναπάντητο ερώτημα το πώς κατακυρώθηκε η προσφορά στη ΒΕΞ

H Αστυνομία εξέδωσε και δεύτερη ανακοίνωση με το ίδιο περιεχόμενο της προηγούμενης χωρίς όμως να απαντά και πάλι στην ουσία του θέματος, αναφέρει σε ανακοίνωση της η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου,

 

Δηλαδή, όπως εξηγεί, η  ιστορία των πασσάλων της ΑΗΚ αφορά σε σκάνδαλο απίστευτης διαφθοράς το οποίο στοίχισε στο Δημόσιο 25 εκ. Μετά και την χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής Ελέγχου κατέστη σαφές ότι υπήρξαν και πολιτικές παρεμβάσεις προκειμένου να ευνοηθεί η ΒΕΞ .

Η έρευνα της αστυνομίας, συνεχίζει,  περιορίστηκε μόνο στο θέμα της διαχείρισης του συμβολαίου από την ΑΗΚ , όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Αρχηγείου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου και όχι στα όσα προηγήθηκαν της υπογραφής του συμβολαίου. « ερευνούσαμε» είπε, «5 μέλη του προσωπικού της ΑΗΚ » μόνο.

«Είναι προφανές ότι θα πρέπει να εξεταστούν και άλλες πτυχές του σκανδάλου όπως ,πώς κατακυρώθηκε η προσφορά στη ΒΕΞ, προκειμένου να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα για τον τρόπο που οδηγήθηκε η ΑΗΚ σε μια απόφαση που στοίχισε 25 εκ. στον Κύπριο φορολογούμενο προκειμένου να εξυπηρετηθεί μια συγκεκριμένη εταιρία η οποία εξ’ αρχής δεν πληρούσε τους όρους προσφοράς.

Και αυτή η διάσταση, του πώς βρέθηκε αυτή η εταιρία με το συμβόλαιο είναι τόσο σημαντική όσο και αυτά που συνέβησαν με την διαχείριση του συμβολαίου . Και από τη στιγμή που δεν διερευνήθηκε αυτή η πτυχή ,ΟΥΔΕΙΣ μπορεί να προκαταλαμβάνει το πιθανό αποτέλεσμα μιας διερεύνησης και να τοποθετείται απαλλάσσοντας οιονδήποτε προκαταβολικά.»

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy