Αναταραχή στη Συμμαχία για το μνημείο του Γρίβα

Tο θέμα Γρίβα είχε ξαναπροκαλέσει εσωτερικό αναβρασμό στη Συμμαχία, όταν στέλεχος της Συμμαχίας πολιτών, το 2015, ειχε παρευρεθεί στο μνημόσυνο του Γρίβα στη Λεμεσό.

Αναταραχή στην Συμμαχία Πολιτών προκάλεσε η θετική ψήφος της Νίκης Παντελίδου υπέρ της έκδοσης πολεοδομικής άδειας οικοδομής για ανέγερση μνημείου στο ίδρυμα Γεωργίου Γρίβα Διγενή.

Ο κύριος Λιλλήκας, απο τη μια, κάκισε τη στάση της δημοτικής συμβούλου της Συμμαχίας Πολιτών και σημείωσε ότι η δημοτική σύμβουλος ενήργησε από μόνη της χωρίς να ρωτήσει κανέναν και αναλαμβάνει την ευθύνη.
Κληθείς να πει αν η συγκεκριμένη σύμβουλος θα έχει επιπτώσεις, ο κύριος Λιλλήκας είπε ότι αυτό θα το αποφασίσουν τα συλλογικά όργανα της Συμμαχίας Πολιτών.

Αξιζει να σημειώθει οτι ήδη ο Εκπρόσωπος Τύπου  της Υποψηφιότητας Λιλλήκα και η βουλευτής της Συμμαχίας έχουν εκφράσει δημόσια τη διαφωνία τους με την πράξη της Δημοτικής Συμβούλου.  Ο εκπρόσωπος τύπου της υποψηφιότητας Λιλλήκας Κ. Ζένιος με ανάρτηση του στο Facebook” δηλώνει “ότι δεν είναι δυνατό να αποδεχθώ καμια δικαιολογία εκ μερους οποιουδήποτε ψηφίζει υπέρ της ανέγερσης μνημείου για τον Γρίβα” ενώ και η βουλευτής του κόμματος του Άννα Θεολόγου χαρακτηρίζει την απόφαση “προκλητική και άκρως διχαστική απόφαση για τον Κυπριακο λαό και δεν με βρίσκει σύμφωνη”.

Ωστόσο, ενδιαφέρον παρουσιάζει η σιγή που τηρούν στελέχη της Συμμαχίας που προέρχονται από το δεξιό-ακροδεξιό χώρο.

Απο την άλλη, η Νίκη Παντελίδου με γραπτή δήλωση της, αιτιολογώντας την θετική της ψήφο, αναφέρει ότι οι αιτητές προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και κέρδισαν την υπόθεση και αν ο Δήμος Λεμεσού δεν έδινε την άδεια θα πλήρωνε εκατομμύρια ευρώ αποζημιώσεις με αποτέλεσμα την επιβάρυνση των Λεμεσιανών.

Έτσι κι αλλιώς, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της, θα περνούσε η απόφαση η οποία δεν εξαρτάτο από τη δική της ψήφο αφού πέρασε με διαφορά περισσοτέρων από μια ψήφους .

Εν τούτοις η Δημοτική Σύμβουλος της Συμμαχίας Πολιτών στη Λεμεσό ψήφισε θετικά.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα Γρίβα είχε ξαναπροκαλέσει εσωτερικό αναβρασμό στη Συμμαχία όταν το 2015 στέλεχος της Συμμαχίας πολιτών ειχε παρευρεθεί στο μνημόσυνο του Γρίβα στη Λεμεσό.

Τότε το κόμμα του κ. Λιλλήκα, προσπαθώνας να απαντήσει στις αντιδράσεις, είχε και πάλι εκδώσει ανακοίνωση που ανέφερε οτι η Συμμαχία δεν εκπροσωπήθηκε επίσημα και οτι «απλά παραπλάνησε τους διοργανωτές γιατί εκπροσωπούσε τον εαυτό του και σίγουρα όχι τη Συμμαχία Πολιτών.»

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy