Ancoria Bank και το ΕΤαΕ προωθούν την επιχειρηματικότητα προσφέροντας χαμηλότερα επιτόκια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η AncoriaBank και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ) εκ μέρους του Ταμείου Επιχειρηματικότητας Κύπρου (ΤΕΚ) υπέγραψαν συμφωνία δανεισμού με επιμερισμό των κινδύνων χαρτοφυλακίου που ανέρχεται στα €20εκ. για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Κύπρου. Η συμφωνία στοχεύει στη βελτίωση της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων επιτρέποντας στην AncoriaBank να προσφέρει χαμηλότερα επιτόκια στους πελάτες της.

Σχολιάζοντας την επίτευξη συμφωνίας, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΕΤαΕ, Pier Luigi Gilibert, δήλωσε: “Είμαι ευχαριστημένος που ξεκινάμε μια νέα συνεργασία με την Ancoria Bank και επεκτείνουμε την εμβέλεια της διευκόλυνσης του ΕΤαΕ που έχει ως στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη. Αυτή η νέα συνεργασία μεταξύ του ΕΤαΕ και της Ancoria Bank θα μας επιτρέψει να στηρίξουμε περισσότερες επιχειρήσεις στην Κύπρο και να συμβάλουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ancoria Bank, Γιάννης Λοΐζου, δήλωσε: «Ως νεοεισερχόμενοι στον τραπεζικό τομέα της Κύπρου είμαστε ικανοποιημένοι με την ψήφο εμπιστοσύνης του ΕΤαΕ στον οργανισμό μας και εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συνεργασία τους μαζί μας για να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα στον τόπο μας”.

Σχετικά με την Ancoria Bank

Η Ancoria Bank Ltd είναι κυπριακή τράπεζα που προσφέρει όλο το φάσμα των τραπεζικών προϊόντων και υπηρεσιών για ιδιώτες και επιχειρήσεις τα οποία υποστηρίζονται πλήρως από την ηλεκτρονική τράπεζα. Η τράπεζα έχει τρία BankingCentres τα οποία βρίσκονται σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα. Αποστολή της AncoriaBank είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών της επαναπροσδιορίζοντας την τραπεζική πρακτική μέσω της συνεχούς ανάπτυξης της τεχνολογίας, της απόλυτης δέσμευσης στις σχέσεις που κτίζει με τους πελάτες της και της παροχής κατάλληλων προϊόντων, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Σχετικά με το ΕΤαΕΤο Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ) αποτελεί μέρος του ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Κεντρική του αποστολή είναι να υποστηρίζει τις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της Ευρώπης, βοηθώντας τις να αποκτήσουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση. Το ΕΤαΕ σχεδιάζει και αναπτύσσει επιχειρηματικά και αναπτυξιακά κεφάλαια, εγγυήσεις και μέσα μικροχρηματοδότησης που στοχεύουν συγκεκριμένα σε αυτό το τμήμα της αγοράς. Στο πλαίσιο αυτό, το ΕΤαΕ ενθαρρύνει τους στόχους της ΕΕ για την υποστήριξη της καινοτομίας, έρευνας και εξέλιξης, επιχειρηματικότητας, ανάπτυξης και απασχόλησης.

Σχετικά με το TEK

Το ΤΕΚ ιδρύθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία για τη στήριξη και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη χώρα, δίνοντας τη δυνατότητα χρηματοδότησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα συγχρηματοδοτεί και παράλληλα επιμερίζεται τον πιστωτικό κίνδυνο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με εμπορικές τράπεζες της Κύπρου παρέχοντας ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης. Τα ποσά που εξασφαλίζονται από την κυπριακή κυβέρνηση στο ΤΕΚ διατίθενται μέσω χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Η συνολική χρηματοδότηση που διατίθεται μέσω του ΕΤαΕ προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Κύπρο έχει ανέλθει στα €140εκ.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy