«Ανεπανάληπτο» success story με 230,000 άτομα σε συνθήκες φτώχειας

Στην Ευρωπαϊκή Κύπρο σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού, γύρω στις 230,000 άτομα ζουν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού τόνισε σε ανακοίνωση του ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος  του ΑΚΕΛ, Σταύρου Ευαγόρου

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην εξάλειψη της φτώχειας από τον πλανήτη. Την ίδια στιγμή που σχεδόν ένα δισεκατομμύριο συνάνθρωποι μας ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, που δεκάδες χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν καθημερινά από πείνα, που στην Ασία και την Αφρική εκατοντάδες εκατομμύρια ζουν με 1,25 δολάρια στην ημέρα, το 1% του πληθυσμού της γης απολαμβάνει το 50% του παγκόσμιου πλούτου. Την ίδια στιγμή το πλουσιότερο 10% του παγκόσμιου πληθυσμού ελέγχει το 90% του παγκόσμιου πλούτου.


Από αυτούς 130 χιλιάδες συμπατριώτες μας στερούνται βασικών αγαθών διαβίωσης. Στην Κύπρο του 2015 το ποσοστό των ατόμων που βιώνουν σοβαρές υλικές στερήσεις αυξήθηκε στο 15,3% του πληθυσμού το 2014 από 9,1% που ήταν πριν πέντε χρόνια.


Στην Κύπρο του 2015 το 28% των νέων πτυχιούχων θέλει να μεταναστεύσει, μερικές χιλιάδες έχουν ήδη εγκαταλείψει τη χώρα ή απλά δεν επιστρέφουν στην πατρίδα τους μετά τις σπουδές.
Κατά τα άλλα βγήκαμε στις αγορές μετά από ένα «ανεπανάληπτο» success story, όπως λέει ο Υπουργός Οικονομικών.
Χαιρετίσματα λοιπόν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy