Ανεπιθύμητη η σύγκρουση Ελλάδας-ευρωζώνης

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Οζμπορν δήλωσε τη Δευτέρα ότι μια αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη για το ελληνικό χρέος καθίσταται ταχέως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία.

“Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση και είναι σαφές ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία”, δήλωσε ο Οζμπορν αφού συναντήθηκε στο Λονδίνο με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

“Καλώ τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να ενεργήσει με υπευθυνότητα, αλλά είναι επίσης σημαντικό η ευρωζώνη να αποκτήσει ένα καλύτερο σχέδιο για τις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη”, δήλωσε ο Οζμπορν. “Είναι μια αναδυόμενη απειλή για τη βρετανική οικονομία. Και πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι στην Ευρώπη, όπως και στη Βρετανία, επιλέγουμε την ικανότητα αντί για το χάος”, πρόσθεσε ο Βρετανός υπουργός.

Ο κ. Βαρουφάκης συναντήθηκε με τον Βρετανό ΥΠΟΙΚ για 45 λεπτά στο γραφείο του τελευταίου στην Ντάουνινγκ Στριτ. Μετά τη συνάντηση ο `Ελληνας Υπουργός αναχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy