Ανεπιθύμητος για σχεδόν 2 εκατ. Βρετανούς ο Τραμπ

Εν μέσω διαδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί αργά το απόγευμα στο βρετανικό κοινοβούλιο η συζήτηση επί του διαδικτυακού αιτήματος πολιτών για υποβάθμιση της πρόσκλησης που έχει απευθυνθεί προς τον Ντόναλντ Τραμπ για να επισκεφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο εντός του έτους.

Το αίτημα συγκέντρωσε σε μικρό χρονικό διάστημα πάνω από 1,8 εκατομμύρια υπογραφές, υποχρεώνοντας τους βουλευτές να το συζητήσουν. Οι πολίτες ζητούν η επίσκεψη Τραμπ να γίνει μεν, αλλά όχι με τις τιμές της επίσημης κρατικής επίσκεψης που επιφυλάσσει το βρετανικό εθιμοτυπικό στους προσκεκλημένους από τη βασίλισσα ηγέτες χωρών.

Ωστόσο, η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να ανακαλέσει την πρόσκληση που απηύθυνε στον Αμερικανό Πρόεδρο η Τερέζα Μέι εκ μέρους της βασίλισσας Ελισάβετ και ότι στο τέλος της κοινοβουλευτικής συζήτησης δεν θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία.

Παράλληλα οι βουλευτές θα συζητήσουν και μεταγενέστερο διαδικτυακό αίτημα υπέρ της πρόσκλησης, που συγκέντρωσε πάνω από 310.000 υπογραφές πολιτών.

Την ώρα της συζήτησης περίπου 20.000 διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου στο Γουέστμινστερ καταδικάζοντας τις πολιτικές Τραμπ και δηλώνοντας την υποστήριξή τους στους μετανάστες.

Ανάλογα συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σε Μάντσεστερ, Λίβερπουλ, Νότιγχαμ, Λέστερ, Μπράιτον, Μπρίστολ, Λιντς, Νιούκασλ, Γλασκώβη και Εδιμβούργο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy