Άνεργοι αποκτούν πείρα και μετά…

Από τον Ιουνίου 2013 μέχρι τον Οκτωβρίου 2014, έχουν τοποθετηθεί για απόκτηση εργασιακής πείρας σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, μέσω 3 σχεδίων τοποθέτησης ανέργων, συνολικά 4.691 πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν, όμως, οποιαδήποτε στοιχεία για το μέλλον των ανέργων μετά το εξάμηνο απόκτησης πείρας και για το σκοπό αυτό ξεκίνησε από τον περασμένο Νοέμβριο να διεξάγεται σχετική μελέτη.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή του ΑΚΕΛ Σκεύης Κουκουμά, ανέφερε ότι για το 2013 έχουν εργοδοτηθεί 1.775 άνεργοι νέοι πτυχιούχοι, ενώ για το 2014 εγγράφηκαν 1.781, καθώς και 1135 άνεργοι νέοι απόφοιτοι Γυμνασίων, Λυκείων, Τεχνικών Σχολών και Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης μέχρι και διετούς διάρκειας.

Σε ότι αφορά τους ελέγχους, μέχρι τον Οκτώβριο έγιναν 2574 επιθεωρήσεις και έλεγχοι που αφορούν κυρίως τα σχέδια για τους άνεργους πτυχιούχους που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο υλοποίησης και σύμφωνα με τα στοιχεία έχουν ολοκληρώσει το εξάμηνο πρόγραμμα 1.499 άτομα (84,5%) από το σύνολο απασχόλησης νέων πτυχιούχων.

Επίσης, από τον Νοέμβριο 2014 άρχισε η μελέτη αξιολόγησης των επιδράσεων του σχεδίου τοποθέτηση νέων πτυχιούχων για συλλογή στοιχείων και πληροφοριών, περιλαμβανομένης και της κατάστασης απασχόλησης, απ’ όλα τα άτομα που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη συμμετοχή τους στο Σχέδιο. Η μελέτη αξιολόγησης αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Ιανουαρίου 2015.

Νεόφυτος Νεοφύτου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy