Αγγλία: Ασταμάτητη η Μάντσεστερ Σίτι

Με τον Ιλκάι Γκουντογκάν να ανοίγει το σκορ στο 14’ και τους Κέβιν Ντε Μπρόινε (70’)-Ραχίμ Στέρλινγκ (80’, 90’) να «απαντούν» στις κλωτσιές των Χάρι Κέιν και Ντέλε Άλι, επικράτησε η Μάντσεστερ Σίτι της Τότεναμ με σκορ 4-1 για τη 18η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Χαμένο πέναλτι για τον Γκάμπριελ Ζεσούς στο 75ο λεπτό της συνάντησης, ο Κρίστιαν Έρικσεν το γκολ της τιμής (90+3’) για τους «spurs».

Οι «citizens» ήταν αυτοί που είχαν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε οτιδήποτε συνέβαινε στον αγωνιστικό χώρο και αφού «ζέσταναν» τη… μηχανή τους για σχεδόν ένα τέταρτο, άνοιξαν το σκορ με εκτέλεση κόρνερ του Σανέ και κεφαλιά του Γκουντογκάν, ο οποίος ξεχάστηκε από την άμυνα των φιλοξενούμενων στην καρδιά της μεγάλης περιοχής. Το σύνολο των επιθετικών εξάρσεων της Σίτι από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα «γεννιόταν» από τα πόδια του Κέβιν Ντε Μπρόινε, ο οποίος με ονειρικές μπαλιές «έκοψε» τουλάχιστον δύο-τρεις φορές στα δύο την άμυνα των «spurs».

Στο 24’ ο Βέλγος βρήκε τον Αγουέρο, το σουτ του οποίο εξουδετερώθηκε από τον Γιορίς ενώ το σουτ του Στέρλινγκ, ο οποίος ακολούθησε τη φάση, κατέληξε πάνω από τα δοκάρια. Στο 33′ και πάλι ο δημιουργικός χαφ ήταν αυτός που τροφοδότησε τον Σανέ, ο οποίος όμως άνοιξε υπερβολικά το κοντρόλ του και δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση από θέση τετ-α-τετ. Το σουτ του Αγουέρο στη συνέχεια κατέληξε άουτ. Η μοναδική καλή στιγμή για το συγκρότημα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο στο πρώτο μέρος καταγράφηκε στο 35ο λεπτό της συνάντησης, όταν το υπέροχο σουτ που επιχείρησε ο Χάρι Κέιν πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Έντερσον.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κέιν ήταν αυτος που απείλησε και πάλι από μακριά, αφού το δυνατό σουτ που εξαπέλυσε στο 55’ εξουδετερώθηκε από τον Έντερσον. Νωρίτερα ωστόσο ο Άγγλος επιθετικός προέβη σε επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Στέρλινγκ, με τον Πόουσον να του βγάζει την κίτρινη κάρτα, αφήνοντας σε εκκρεμότητα συζητήσεις για την ορθότητα της απόφασής του…

Δέκα λεπτά αργότερα, ακόμα χειρότερη φάνηκε η προβολή του Ντέλε Άλι στο πόδι του Ντε Μπρόινε. Και πάλει επίδειξη επιείκειας από τον Πόουσον αλλά το κακό είχε γίνει. Οι παίκτες της Σίτι το πήραν αλλιώς και τρία λεπτά αργότερα το «τούβλο» του Ντε Μπρόινε «έγραψε» το 2-0 για να πάρει το παιχνίδι στη συνέχεια το δρόμο του. Άλλα δύο τέρματα από τον Στέρλινγκ στο 80’ και στο 90’ έδωσαν διαστάσεις θριάμβου ενώ νωρίτερα (76’) ο Γκάμπριελ Ζέσους δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Ντε Μπρόινε σε ανατροπή του Βερτόνγκεν. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Έρικσεν με ατομική ενέργεια στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Οταμέντι, Μανγκαλά, Ντελφ, Φερναντίνιο, Γκιουντογάν (83’ Φοντέν), Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Σανέ (85’ Μπ. Σίλβα), Αγουέρο (57’ Γκάμπριελ Ζεσούς)
Τότεναμ: Γιορίς, Τρίπιερ, Ντάιερ, Βερτόνχεν, Ρόουζ (89’ Ντέιβις), Ντεμπελέ, Γουίνκς, Έρικσεν, Ντέλε Άλι (84’ Σισοκό), Σον (77’ Λαμέλα), Κέιν
Οι σκόρερς: Γκουντογκάν 14’, Ντε Μπρόινε 70’, Στέρλινγκ 80’, 90’, Έρικσεν 90+3’

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy