Αγγλία: Χαλαρά η Τσέλσι

Νικήτρια από την έδρα της Μπράιτον με το άνετο σκορ 4-0 έφυγε η Τσέλσι, η οποία ωστόσο δυσκολεύτηκε περισσότερο απʼ όσο δείχνει το χαλαρό αποτέλεσμα. Της έβαλε δύσκολα η γηπεδούχους, που ζήτησε δύο πέναλτι στο πρώτο μέρος και έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες για να ξαναμπεί στο ματς.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε μπορεί να έμπαινε στο παιχνίδι με αρκετά προβλήματα, ωστόσο είχε σε τρομερή ημέρα τον Εντέν Αζάρ, που μαζί με το “Διόσκουρο” Γουίλιαν ήταν εκείνοι που έδωσαν προβάδισμα ασφαλείας στους περσινούς πρωταθλητές.

Πριν καλά-καλά προλάβουν να επικεντρωθούν όλοι στον αγωνιστικό χώρο, ο Βέλγος είχε ανοίξει το σκορ (2ʼ) πετυχαίνοντας το 100ο τέρμα του σε εθνικά πρωταθλήματα, για να πάρει σειρά ο Βραζιλιάνος τέσσερα λεπτά αργότερα και να πετύχει ένα από τα πιο όμορφα ομαδικά γκολ της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Γουίλιαν, Αζάρ και Μπατσουαγί εξαφάνισαν την μπάλα για να εμφανιστεί και πάλι στα πόδια του πρώτου που με πολύ χώρο μπροστά του δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0 από τα όρια της περιοχής.

Μάζεψαν τα κομμάτια τους οι παίκτες του Κρις Χιούτον και δοκίμασαν αμέσως να βγουν μπροστά, με τον Εσέκιελ Στσελότο να είναι ο πιο δραστήριος παίκτης τους, με τον Αργεντινό να είναι και αυτός που έπεσε δις στο έδαφος ζητώντας πέναλτι. Δεν πήρε κανένα ωστόσο, με το πρώτο ημίχρονο να περάσει για να πάρει σειρά ένα δεύτερο στο οποίο η Μπράιτον έδειχνε και πάλι να αξίζει τουλάχιστον ένα γκολ. Δοκάρι για τους “γλάρους”, δοκάρι και για την Τσέλσι λίγο αργότερα, για να έρθει το 77ο λεπτό και το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Αζάρ για το 3-0.

Φαρμακερή κόντρα για την φιλοξενούμενη, φαρμακερό και το τρέξιμο του Βίκτορ Μόζες ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 90ʼ, με τον Νιγηριανό να διαμορφώνει το τελικό 4-0, σε ένα παιχνίδι που ήταν -όπως προαναφέρθηκε- πολύ πιο δύσκολο από αυτό που δείχνει το τελικό σκορ.

Απών από την αναμέτρηση ο Τιμπό Κουρτουά με πρόβλημα στον αστράγαλο, πήρε την θέση του ο Βίλι Καμπαγιέρο, πέρασε εκτός με πρόβλημα και ο Κρίστιανσεν, που ήταν μοναδικός στο κέντρο της άμυνας των “μπλε”.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy