Αγγλία: Δεν τα παρατά η Γιουνάιτεντ

Παίζοντας ποδόσφαιρο κυριαρχίας ανά διαστήματα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν συνάντησε καμία αντίσταση σε μια δύσκολη έδρα όπως αυτή της Μπέρνλι και με το τελικό 2-0 συνέχισε να πιέζει για μία θέση στην τετράδα.

Το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο, χωρίς τους Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Μάρκος Ρόχο που θα χάσουν και την καλοκαιρινή προετοιμασία (σ.σ αν δεν αποσυρθεί ο πρώτος), κατάφερε να φτάσει τους 63 βαθμούς μετά από 32 παιχνίδια στην Πρέμιερ Λιγκ, όσα μετρά και η συμπολίτισσα Σίτι που σήμερα (23/4) αγωνίζεται για τον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας.

Στα πρώτα στάδια του αγώνα η Μπέρνλι προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα εκμεταλλευόμενη την έδρα της, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ιδιαίτερα απειλητικούς κινδύνους απέναντι στην αντίπαλη εστία. Την πρώτη πολύ καλή στιγμή του αγώνα δημιούργησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Γούειν Ρούνεϊ να γίνεται αποδέκτης της μπάλας μέσα στην μεγάλη περιοχή αλλά να μην μπορεί να τελειώσει ιδανικά τη φάση, σουτάροντας άτσαλα.

Κι εκεί που το παιχνίδι άρχισε να αποκτά καλύτερο ρυθμό, με μια εντυπωσιακή αντεπίθεση ο Αντονί Μαρσιάλ έφτιαξε ιδανικές προϋποθέσεις για τον ίδιο και την ομάδα του και αφού διήνυσε μισό γήπεδο και έπαιξε το 1-2 με τον Άντερ Ερέρα, έκανε το 1-0. Το τέρμα αυτό κόστισε στην Γιουνάιτεντ 10 εκατομμύρια λίρες, καθώς ήταν το 25ο του Γάλλου με τον σύλλογο και ενεργοποίησε σχετική ρήτρα με τη Μονακό.

Με την συμπλήρωση μισής ώρα αγώνα οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι που θα μπορούσαν να πάρουν αλλά δεν πήραν, για να επιστρέψουν στο 39′ και να εξασφαλίσουν το πιο άνετο προβάδισμα στο οποίο θα μπορούσαν να έχουν ήδη φτάσει. Από ενέργεια του Μαρσιάλ η μπάλα κόντραρε στο σώμα του Τομ Χίτον κι από ‘κει ο Ρούνεϊ πήρε την διεκδικήσιμη μπάλα για να την στείλει πίσω από την τελική γραμμή παρά την προσπάθεια των Κιν-Γουόρντ να σταματήσουν το γκολ (2-0, 39’).

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι επιχείρησαν και πάλι να γίνουν απειλητικοί, αλλά το καλό στήσιμο της Γιουνάιτεντ δεν τους επέτρεψε σε καμία περίπτωση να μπουν και πάλι στον αγώνα.

Γενικά το δεύτερο ημίχρονο είχε μια εικόνα… αναγκαστική, με το σύνολο του Μουρίνιο να έχει ολοκληρώσει την δουλειά και να διαχειρίζεται όσο καλύτερα μπορεί την κατάσταση για να κοιτάξει μπροστά προς το τέλος της σεζόν. Το σφύριγμα της λήξης ήρθες χωρίς να έχει αλλάξει κάτι και έτσι οι «κόκκινοι διάβολοι» διεύρυναν το αήττητο σερί τους στην Πρέμιερ Λιγκ στα 23 παιχνίδια.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy