Αγγλία: Διπλό στο «Χόθορνς» η Λίβερπουλ

Με γκολ του Ρομπέρτο Φιρμίνο στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, η Λίβερπουλ πέρασε νικηφόρα από το «Χόθορνς», με το 1-0 επί της Γουέστ Μπρομ να την επαναφέρει (με ματς περισσότερο) στην 3η θέση της Πρέμιερ Λιγκ και το +2 από την Μάντσεστερ Σίτι.

Οι παίκτες της Λίβερπουλ προσπάθησαν να αναλάβουν από το ξεκίνημα τον έλεγχο, όμως μετά τα πρώτα λεπτά η Γουέστ Μπρομ έδειχνε να διαχειρίζεται καλύτερα την κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο.

Ένα λάθος του Γιάκομπ έδωσε πάντως την ευκαιρία στους «κόκκινους» να απειλήσουν με τον Φιρμίνο και στα μισά του πρώτου μέρους καταγράφηκε η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους με τον Τσαντλί. Φιρμίνο και Κουτίνιο συνεργάστηκαν στην επόμενη φάση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα για την ομάδα του Κλοπ, ενώ στο 35ʼ ούτε ο Ρόμπσον-Κανού μπόρεσε να βάλει σε θέση οδηγού τους γηπεδούχους.

Ότι δεν έκανε ο επιθετικός των «baggies» το κατάφερε στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Φιρμίνο, ο οποίος μετά την εκτέλεση φάουλ του Μίλνερ και τη συμβολή του Λούκας, έγραψε από κοντά το 0-1!

Η Λίβερπουλ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες να καθαρίσει το ματς. Οριγκί και Μίλνερ δεν μπόρεσαν όμως να βρουν στόχο και η Γουέστ Μπρομ έμεινε ζωντανή.

Ο Πιούλις προσπάθησε με τις κινήσεις του από τον πάγκο να αλλάξει τα δεδομένα και πέρασε στο παιχνίδι νωρίς νωρίς τους Μόρισον, Ροντόν και ΜακΚλίν. Οι «κόκκινοι» πάντως δεν πιέστηκαν ιδιαίτερα στην άμυνα και έβγαλαν κάποιες φάσεις με τους Μάτιπ και Κουτίνιο. Στο 78ʼ του σουτ του Λίβερμορ δεν προβλημάτισε τον Μινιολέ, ο οποίος δύο λεπτά αργότερα έκανε την επέμβαση του αγώνα νικώντας σε τετ-α-τετ τον Ρόμπσον-Κανού. Στο διάστημα που απέμεινε η Γουέστ Μπρομ πίεσε για την ισοφάριση, όμως άμυνα των φιλοξενούμενων άντεξε. Μάλιστα στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ, αλλά ο Μορένο δεν σημάδεψε σωστά προ κενής εστίας από απόσταση (ο Φόστερ είχε προωθηθεί σε κόρνερ).

Γουέστ Μπρομ: Φόστερ, Ντόσον, ΜακΌλεϊ, Έβανς, Μπραντ, Γιάκομπ (64ʼ ΜακΚλίν), Λίβερμορ, Φλέτσερ, Φίλιπς, Τσαντλί (61ʼ Μόρισον), Ρόμπσον-Κανού (64ʼ Ροντόν)
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Μάτιπ, Λόβρεν, Μίλνερ, Λούκας, Βαϊνάλντουμ, Τσαν, Φιρμίνο, Κουτίνιο (90+2 Μορένο), Οριγκί (82ʼ Στάριτζ)
www.england365.gr

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy