Αγγλία: Έριξε πέντε στην Εβερτον

Την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγυρίζουν οι φίλοι της Άρσεναλ, οι οποίοι είδαν την ομάδα τους να επικρατεί με σκορ 5-2 της Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ». Πρώτο εκτός έδρας γκολ για τον Λακαζέτ ανήμερα των γενεθλίων του Αρσέν Βενγκέρ, ίσως το τελευταίο παιχνίδι του Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο των «ζαχαρωτών», ο οποίος παραμένει χωρίς νίκη για πέμπτο διαδοχικό ματς.

Σε ένα παιχνίδι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και γρήγορο ρυθμό, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που παρουσιάστηκαν πιο κεφάτοι ψάχνοντας από νωρίς το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Στο τρίτο λεπτό μάλιστα λίγο έλειψε να τον βρουν, όμως το πλασέ του Ράμσεϊ ύστερα από την πάσα του Οζίλ σταμάτησε στα χέρια του Πίκφορντ.

Και αφού στο 9ʼ ο Άγγλος γκολκίπερ είπε εκ νέου «όχι», αυτή τη φορά στον Λακαζέτ ο οποίος γύρισε εντός μικρής περιοχής και πλάσαρε από το μισό μέτρο, ήρθε το υπέροχο σουτ του Ρούνεϊ κόντρα στη ροή του αγώνα να «ενεργοποιήσει»… τον φωτεινό πίνακα. Ευθύνη φέρει ο Γκράνιτ Τσάκα, ο οποίος κωλυσιέργησε, χάνοντας την μπάλα από τον Γουέιγ.

Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε, οι «κανονιέρηδες» διαμαρτυρήθηκαν στο ημίωρο για δεύτερη κίτρινη στον Γουίλιαμς η οποία δεν δόθηκε για απρόσεκτό μαρκάρισμα και στο 40ο λεπτό ήρθε η απάντηση από την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ. Η ασταθής απόκρουση του Πίκφορντ στο μακρινό σουτ του Τσάκα έδωσε το ριμπάουντ στον Μόνρεαλ, ο οποίος από κοντινή απόσταση σημείωσε το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος η Άρσεναλ μπήκε και πάλι δυνατά και στο 53ο λεπτό έφτασε στην ανατροπή με τον Αλέξις Σάντσες να σεντράρει υπέροχα στον Οζίλ, ο οποίος «έγραψε» με καρφωτή κεφαλιά το 2-1. Τρία λεπτά αργότερα ο Ράμσεϊ έχασε την ευκαιρία για ένα τρίτο γκολ, αφού το σουτ που επιχείρησε πέρασε πάνω από την εστία ενώ στο 69ο λεπτό τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τους γηπεδούχους, με τον Γκούειγ να αποβάλλεται με δικαιολογημένη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 74ʼ υποδειγματική αντεπίθεση της έδωσε στον Οζίλ τη δυνατότητα να σερβίρει στον Λακαζέτ το πρώτου του εκτός έδρας γκολ με τη φανέλα της Άρσεναλ ενώ στο 83ʼ η κεφαλιά του Αλέξις Σάντσες πέρασε λίγο άουτ έπειτα από σέντρα του Μπεγερίν. Δοκάρι για τον Τσάκα στο 84ʼ από μακρινή προσπάθεια.

Ο Ράμσεϊ πλάσαρε για το 4-1 στο 90ʼ, ο Νιάς μείωσε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων σε 2-4 εκμεταλλευόμενος το ανεξήγητο λάθος του Τσεχ, ο Αλέξις διαμόρφωσε το τελικό 5-2 με διαγώνιο σουτ και ο Αρσέν Βενγκέρ έφτασε στην 31η του νίκη απέναντι στην Έβερτον στα 21 χρόνια που βρίσκεται στον πάγκο των «κανονιέρηδων», τις περισσότερες που έχει πετύχει απέναντι σε σύλλογο της Πρέμιερ Λιγκ.

Έβερτον: Πίκφορντ, Κιν, Γιαγκέλκα, Γουίλιαμς (46ʼ Ντέιβις), Κένι, Μπέινς, Γκουέιγ, Βλάσιτς, Σίγκουρντσον, Κάλβερτ-Λιούιν (76ʼ Νιάς), Ρούνεϊ (75ʼ Λούκμαν)
Άρσεναλ: Τσεχ, Κοσιελνί, Μερτεσάκερ, Μονρεάλ, Μπεγερίν, Κολάσινατς, Ράμσεϊ, Τσάκα, Οζίλ (82ʼ Κοκλέν), Σάντσες, Λακαζέτ (77ʼ Γουίλσιρ)
England365.gr

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy