Αγγλία: Έσωσε το βαθμό με Ζιρού η Άρσεναλ

Με την κεφαλιά του Ολιβιέ Ζιρού στο φινάλε (88’), η Άρσεναλ απάντησε (1-1) στο γκολ του Όστιν (3’) και γλύτωσε την ήττα στην αναμέτρηση με τη Σαουθάμπτον (είχε και δοκάρι) στο «St’ Mary’s».

Καλύτερη εκκίνηση στο παιχνίδι δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο. Μετά από λάθος του Μερτεσάκερ στο 3ο λεπτό, ο Τάντιτς βρήκε τον Όστιν και αυτός νίκησε τον Τσέχ για το 1-0! Στην επόμενη φάση μάλιστα ο Άγγλος σέντερ φορ λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά του, όμως ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ ήταν αυτή τη φορά σε ετοιμότητα! Μετά το αρχικό… σοκ, οι «κανονιέρηδες» ξύπνησαν και προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση.

Η ομάδα του Βενγκέρ απείλησε με τους Αλέξις και Λακαζέτ, ενώ και οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν εκ νέου τη ζημιά με φάση διαρκείας στο ημίωρο. Στη συνέχεια ο Φόρστερ με εξαιρετική επέμβαση αρνήθηκε το γκολ στον Ράμσεϊ και μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους η άμυνα της Σαουθάμπτον συνέχισε την καλή δουλειά και φρόντισε να διατηρήσει το προβάδισμα.

Η Άρσεναλ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και υπέρ της την κατοχή της μπάλας στο ξεκίνημα του δεύτερου μισού της αναμέτρησης. Οι «κανονιέρηδες» έδειξαν διάθεση να πολιορκήσουν την αντίπαλη εστία, ενώ οι «άγιοι» είχαν γυρίσει πίσω και έψαχναν το δεύτερο γκολ κυρίως στην «κόντρα». Στο 62ο λεπτό πάντως η Σαουθάμπτον άγγιξε το 2-0, όμως η προσπάθεια του Ρομέου σταμάτησε στο δοκάρι! Ο Βενγκέρ αποφάσισε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, αλλά τα λεπτά κυλούσαν, η ισοφάριση δεν ερχόταν και οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν.

Στο 85’ ο Σάντσες προσπάθησε να νικήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ τον Φόρστερ, όμως δεν τα κατάφερε. Στο φινάλε η πίεση της Άρσεναλ αυξήθηκε και τη λύση έδωσε τελικά ο Ολιβιέ Ζιρού. Ο Γάλλος είχε περάσει νωρίτερα στη θέση του Λακαζέτ και στο 88’ διαμόρφωσε με κεφαλιά το τελικό 1-1!

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Στέφενς, Φαν Ντάικ, Γιοσίντα, Χόιμπιεργκ, Μπέρτραντ, Ρομέου, Γουόρντ-Πρόους, Τάντιτς (88′ Ντέιβις), Ρέντμοντ (74’ Μπουφάλ), Όστιν (86′ Γκαμπιαντίνι)
Άρσεναλ: Τσεχ, Κοσιελνί, Μερτεσάκερ (64’ Γουέλμπεκ), Μονρεάλ, Μπεγερίν, Κολάσινατς, Ράμσεϊ, Τζάκα (69’ Γουίλσιρ), Εζίλ, Αλέξις, Λακαζέτ (72’ Ζιρού)

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy