Αγγλία: «Εσπασε» η κατάρα

Η Νιούκαστλ επικράτησε 2-1 με ανατροπή της Άρσεναλ και πέτυχε την πρώτη της εντός έδρας νίκη επί των «κανονιέρηδων» μετά το 2005 και συνολικά δέκα ματς στο «St Jamesʼ Park»! Στους 54 βαθμούς και μόλις στο +2 από την Μπέρνλι έμεινε η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, τους 41 έφτασαν οι γηπεδούχοι του Ράφα Μπενίτεθ που εδραιώνονται στη δεκάδα της Πρέμιερ Λιγκ.

Σε ένα «γεμάτο» πρώτο ημίχρονο, οι «κανονιέρηδες» ήταν αυτοί που πήραν το προβάδισμα στο 14ο λεπτό με τον Λακαζέτ. Μετά από μια εξαιρετική αντεπίθεση, ο Γάλλος έγινε ο τελικός αποδέκτης της μπάλας και νίκησε τον Ντουμπράφκα, πετυχαίνοντας το 100ό φετινό γκολ της ομάδας του σε όλες τις διοργανώσεις. Η Άρσεναλ έγινε έτσι η τέταρτη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, μετά τις Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ και Τότεναμ που πιάνει φέτος την… κατοστάρα.

Η αντίδραση των γηπεδούχων δεν άργησε πάντως να έρθει και ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Αγιόθε Πέρεθ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσεχ, γράφοντας το 1-1, το οποίο τελικά οδήγησε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Αυτό ήταν το τρίτο σερί ματς που ο Ισπανός φορ καταφέρνει να σκοράρει.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Άρσεναλ να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά να μην μπορεί να βρει κενούς διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Αντίθετα η Νιούκαστλ το κατάφερε και στο 68ʼ έφερε… τούμπα το ματς, με τον Ρίτσι! Λίγο αργότερα οι «καρακάξες» άγγιξαν και το τρίτο γκολ, όμως η προσπάθεια του Κένεντι σταμάτησε στο δοκάρι. Παρόλα αυτά η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ διατήρησε μέχρι τέλους το προβάδισμά της και έφτασε σε μια σπουδαία νίκη, την πρώτη εντός έδρας απέναντι στην Άρσεναλ μετά το Δεκέμβριο του 2005.

Νιούκαστλ: Ντουμπράφκα, Γιέντλιν, Λασέλς, Λεζέν, Ντάμετ, Ντιαμέ, Σέλβεϊ, Ρίτσι (86ʼ Μέρφι), Κένεντι, Αγιόθε (79ʼ Χοσέλου), Γκέιλ (63ʼ Σλιμανί)
Άρσεναλ: Τσεχ, Τσέιμπερς (78ʼ Μάιτλαντ-Νάιλς), Μουστάφι, Χόλντινγκ, Μονρεάλ, Ελνενί, Τζάκα, Γουίλοκ (68ʼ Γουέλμπεκ), Ιγουόμπι (86ʼ Ενκέτια), Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy