Αγγλία: Γκέλα για την Τσέλσι

Ισόπαλες 0-0 στο μοναδικό παιχνίδι της ημέρας που δεν είχε τέρματα ήρθαν Τσέλσι και Λέστερ, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν κάτι από το ματς παρά το γεγονός πως στο τέλος χρειάστηκαν έξτρα ενέργεια για να μην ηττηθούν, αγωνιζόμενοι με δέκα παίκτες. Πέρασε… αέρας από την έδρα της Χάντερσφιλντ η Γουέστ Χαμ, συνεχίζει να ανεβαίνει η Κρίσταλ Πάλας.

Ενώ στα υπόλοιπα απογευματινά ματς είχαμε από τουλάχιστον δύο γκολ, στο Λονδίνο οι πρωταθλητές όσο κι αν προσπάθησαν δεν κατάφεραν να βρουν το βάθος της εστίας και να επιστρέψουν με νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ μένοντας μετά την ισοπαλία με την Άρσεναλ σε ακόμη μία, τούτη τη φορά χωρίς σκορ.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ανήκε στην Λέστερ, με τον Τζέιμι Βάρντι να μην μπορεί για λίγο να χριστεί σκόρερ, για να πάρει στην συνέχεια σειρά η ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια των γηπεδούχων να βρουν δίχτυα. Αυτό δεν έγινε ούτε μετά το 68’, όταν ο Μπεν Τσίλγουελ αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του μέσα σε πέντε λεπτά και πήγε για γρήγορο ντους στα αποδυτήρια. Η ισοπαλία κράτησε την Τσέλσι μακριά από την ήττα για έκτο σερί παιχνίδι στην Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο δίνει την ευκαιρία στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ξεφύγει και την Λίβερπουλ να την ξεπεράσει εφόσον καταφέρει να πάρει τρίποντο απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι.

Από ‘κει και πέρα πολύ εύκολο απόγευμα είχε η Γουέστ Χαμ, που πέραν της ισοφάρισης της Χάντερσφιλντ δεν δυσκολεύτηκε ιδιαιτέρως, με τον Μάρκο Αρναούτοβιτς να αναλαμβάνει την τύχη της στο παιχνίδι σκοράροντας μία φορά με την έναρξη του δευτέρου μέρους και μία δέκα λεπτά αργότερα για να δώσει άλλο αέρα στους φιλοξενούμενους. Το 4-1 ήρθε στο 61’ από τον Μανού Λανσίνι για να τελειώσει από νωρίς τα όποια όνειρα για ανατροπή, με την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες να παραμένει τέσσερα ματς αήττητη και να κάνει δύο νίκες σε αυτό το εύρος αγώνων.

Το σερί της συνεχίζει και η Κρίσταλ Πάλας που επικράτησε 1-0 της Μπέρνλι, έκανε δύο διαδοχικές νίκες (συν μία ισοπαλία) και συνεχίζει να ανεβαίνει βαθμολογικά. Σκόρερ της για ακόμη μία φορά το σημείο αναφοράς της, ο Μπακαρί Σακό, που έκρινε το ματς βρίσκοντας δίχτυα στο 21ο λεπτό. Ακόμη νωρίτερα είχε πάρει το προβάδισμα η Γουέστ Μπρομ, με τον Τζόνι Έβανς να κάνει το 1-0 απέναντι στην Μπράιτον μόλις στο 4ο λεπτό, για να ακολουθήσει ακόμη ένα γρήγορο τέρμα αμυντικού στο δεύτερο μέρος, στο 55’ από τον Ντόσον, για να κλειδώσει το τρίποντο για τους γηπεδούχους.

Τέλος, μοιρασμένα ήταν τα κουκιά στο Νιούκαστλ – Σουόνσι και το Γουότφορντ – Σαουθάμπτον, με την πρώτη να δέχεται το γκολ από τους Ουαλούς αλλά να βρίσκει τον τρόπο να αντιδράσει και την ομάδα του Μάρκο Σίλβα να κάνει σπουδαία επιστροφή απέναντι στους “Αγίους”. Σε διπλάσια τιμή από το σκορ του “St. James’ Park” (1-1) αυτό του “Vicarage Road” (2-2), με τους παίκτες του Μαουρίσιο Πελεγκρίνο να κάνουν το 2-0 και να δείχνουν πως έχουν καθαρίσει το ματς. Όμως ο Γκρέι έδωσε πνοή ξανά στην ομάδα του στο 58’ για να έρθει και το τέρμα του Ντουκουρέ στις καθυστερήσεις που χάρισε ακόμη ένα σημαντικό βαθμό στις “σφήκες” μετά από μάχη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα απογευματινά παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής:

Τσέλσι – Λέστερ 0-0

Κρίσταλ Πάλας – Μπέρνλι 1-0

Χάντερσφιλντ – Γουέστ Χαμ 1-4

Νιούκαστλ – Σουόνσι 1-1

Γουότφορντ – Σαουθάμπτον 2-2

Γουέστ Μπρομ – Μπράιτον 2-0

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy