Αγγλία: Με σπασμένα φρένα η Αρσεναλ

Καμία διάθεση να… διορθώσει τα σπασμένα φρένα με τα οποία τρέχει το τελευταίο διάστημα δεν έδειξε η Άρσεναλ!

Ενισχυμένη ψυχολογικά απ’ τη μεγάλη εμφάνιση στο Μονακό (έστω κι αν αυτή δεν έφτανε για να της δώσει την πρόκριση) η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ συνέχισε την προέλασή της στην Premier League περνώντας και απ’ την έδρα της Νιούκαστλ (2-1).

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ζιρού, που καθάρισε μόνος του σ’ ένα πεντάλεπτο το ματς (24’-28’), οι «κανονιέρηδες» σφράγισαν από νωρίς την έκτη σερί νίκη τους. Παρόλο λοιπόν που μείωσε ο Σισοκό, την κράτησαν ως το τέλος και χάρη σ’ αυτή παρέμειναν σε απόσταση αναπνοής απ’ τη δεύτερη θέση και έτοιμοι να εκμεταλλευτούν τις απώλειες από το Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ενώ όμως η Άρσεναλ προσέφερε μια ακόμα παράσταση, ο Χάρι Κέιν προχωρούσε σε ένα ακόμα «one man show»! Ο ασταμάτητος Άγγλος πήρε ξανά απ’ το χέρι την Τότεναμ και κάνοντας χατ-τρικ δεν την κράτησε απλώς σε απόσταση βολής από τις ευρωπαϊκές θέσεις (με το 4-3 επί της μαχητικής Λέστερ) αλλά σκαρφάλωσε κι ο ίδιος στην πρώτη θέση των σκόρερ (με 19 γκολ έναντι 18 του Ντιέγκο Κόστα).

Αντίστοιχα ευρωπαϊκά όνειρα, βέβαια, δικαιούται να κάνει και η Σαουθάμπτον. «Φτιαγμένοι» από την ισοπαλία που απέσπασαν την προηγούμενη βδομάδα στο «Στάμφορντ Μπριτζ», οι παίκτες του Ρόναλντ Κούμαν δεν αντιμετώπισαν προβλήματα απέναντι στην εκ των ουραγών Μπέρνλι και καθαρίζοντάς τη 2-0, πλησίασαν ξανά στην πρώτη πεντάδα.

Την ίδια ώρα, η επικίνδυνη Σουόνσι βύθιζε ξανά στους μπελάδες την Άστον Βίλα, περνώντας με 1-0 από το Μπέρμιγχαμ. Ένα γκολ του Γκομίς στο 87’ τάβλιασε την ομάδα του Τιμ Σέργουντ και κόβοντας απότομα τη φόρα που είχε πάρει, συνέχισε την εξαιρετική παράδοση των «κύκνων» (που έχουν χάσει μια μόλις φορά από ‘κείνη στα οκτώ τελευταία ματς).

Όσο για την έτερη καρμανιόλα του πρωταθλήματος, την Κρίσταλ Πάλας, στραπάτσαρε έναν ακόμα αντίπαλο που την υποτίμησε. Οι παίκτες του Άλαν Πάρντιου έμειναν πίσω στο Στόουκ απ’ το γκολ του Ντιουφ, αλλά γυρνώντας το ματς απ’ το πρώτο κιόλας μέρος (με τους Μάρεϊ και Ζαχά) έφυγε με την τρίτη νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της.

Σάββατο21/3

Άστον Βίλα-Σουόνσι 0-1
(87’ Γκομίς)
Νιούκαστλ-Άρσεναλ 1-2
(48’ Σισοκό – 24’, 28’ Ζιρού)

Σαουθάμπτον-Μπέρνλι 2-0
(37’ Λονγκ, 58’ αυτ. Σέικελ)

Στόουκ-Κρίσταλ Πάλας 1-2
(14’ Ντιουφ – 41’ πεν. Μάρεϊ, 45’+2’ Ζαχά)

Τότεναμ-Λέστερ 4-3
(6’, 13’, 64’ πεν. Κέιν, 85’ αυτ. Σλουπ – 38’ Βάρντι, 49’ Μόργκαν, 90’ Νιούτζεντ)

Γουέστ Χαμ-Σάντερλαντ 1-0
(88’ Σακό)

 

Η Σίτυ έκανε το καθήκον της

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με σκορ 3-0 της Γουέστ Μπρομ στο «Etihad» και μείωσε στους τρεις βαθμούς την διαφορά από την πρώτη Τσέλσι, που αγωνίζεται αύριο (22/3) στην έδρα της Χαλ και έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο. Τα 1000 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ έφτασαν οι «πολίτες», ενώ λίγο νωρίτερα ο Βιλφρέντ Μπονί άνοιξε λογαριασμό με τη νέα του ομάδα.

Ο αγώνας άρχισε ιδανικά για την Σίτι, αλλά εφιαλτικά για την Γουέστ Μπρομ αλλά και τον διαιτητή Νιλ Σόμπρικ. Ο Άγγλος ρέφερι αποφάσισε να τιμωρήσει με κόκκινη το μαρκάρισμα του Ντόουσον έξω από την περιοχή στον Μπονί καθώς θεώρησε πως σταμάτησε προφανής ευκαιρία για γκολ, αν και προσπάθησε να συνεχίσει και έπεσε πάνω στον ΜακΌλεϊ που βρισκόταν μέσα στην περιοχή. Τελικά η κόκκινη πήγε στον τελευταίο και έτσι σε λιγότερο από μήνα άλλος ποδοσφαιριστής έκανε την παράβαση και άλλος τιμωρήθηκε.

Η υπεροχή των «πολιτών» ήταν σαφέστατη στα επόμενα λεπτά και το σκορ θα μπορούσε να είχε ανοίξει νωρίτερα. Τελικά το πρώτο γκολ μπήκε στο 27ʼ όταν το σουτ του Φερνάντο κόντραρε, η μπάλα χτύπησε στον ίδιο και κατέληξε στον Μπονί που με δυνατό σουτ πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την φανέλα της νέας του ομάδας.

Στην συνέχεια ο Μάιχιλ απέτρεψε το 2-0, αλλά το ίδιο δεν έγινε και στο 40ʼ όταν μετά από μεγάλη αναταραχή στην άμυνα των φιλοξενούμενων ο Φερνάντο βρέθηκε με κενή εστία και με προβολή διπλασίασε τα τέρματα του συνόλου του Πελεγκρίνι. Αυτό ήταν το 1000ο γκολ του συλλόγου στην Πρέμιερ Λιγκ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι έκανε περισσότερο διαχείριση, αν και ήταν σαφέστατη ανώτερη. Στο 72ʼ οι «baggies» έφτασαν κοντά στο να μειώσουν το σκορ αλλά η κεφαλιά του Μπεραχίνο σταμάτησε στο δοκάρι του Χαρτ και στην συνέχεια ο Λέσκοτ απομάκρυνε. Έτσι, αν ισχύει αυτό για τον περίφημο νόμο του ποδοσφαίρου, η Σίτι έκανε το 3-0 και τελείωσε το ματς με τον Νταβίντ Σίλβα να σκοράρει σε ακόμη ένα παιχνίδι (77ʼ).

Τέλος, με επτά λεπτά στο ρολόι, ο Γιόβετιτς δέχθηκε μαρκάρισμα με το χέρι από τον Ντόουσον, αλλά δεν υποδείχθηκε παράβαση πέναλτι.

Σίτυ: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Μανγκαλά, Κλισί, Χεσούς Νάβας, Φερνάντο, Λάμπαρντ (65′ Γιόβετιτς), Νταβίντ Σίλβα (81′ Μίλνερ), Μπονί (78′ Τζέκο), Αγούερο
Γουέστ Μπρομ: Μάιχιλ, Λέσκοτ, Όλσον, ΜακΌλεϊ (κόκκινη), Ντόουσον, Μόρισον, Μπερντ, Γκάρντνερ, Φλέτσερ, Σεσενιό (90′ Μουλούμπου), Μπεραχίνο (86′ Ανιτσέμπε)

www.sport-fm.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy