Αγγλία: Υπάρχει επιστροφή για την Λέστερ;

Υπάρχει επιστροφή για την Λέστερ; Σε μια φάση της σεζόν κατά την οποία όλοι οι υπόλοιποι -εκτός των Κρίσταλ Πάλας και Σάντερλαντ- βελτιώνονται, τα σημάδια ζωής στους πρωταθλητές εξασθενούν διαρκώς…

Αντιθέτως, η Σουόνσι του καλύτερου μάνατζερ του Ιανουαρίου, Πολ Κλέμεντ, συνεχίζει να ωριμάζει και με το τελικό 2-0 στο μεταξύ τους παιχνίδι σκαρφάλωσε κι άλλο στην βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ.

Οι «αλεπούδες» έδωσαν μερικές στιγμές χαράς στους οπαδούς τους, έχοντας αποκλείσει τη Ντέρμπι στην παράταση του επαναληπτικού του Κυπέλλου Αγγλίας, αλλά τους τις πήραν πίσω αφού πλέον τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα κι εκεί που πέρυσι τέτοιο καιρό είχαν ξεκινήσει για τα καλά οι συζητήσεις για πρωτάθλημα, τώρα γίνεται λόγος για το εντελώς αντίθετο.

Στους 21 βαθμούς η ομάδα του Κλάουντιο Ρανιέρι, που κανείς δεν ξέρει αν θα κλείσει την σεζόν στο «King Power» παρά την ανακοίνωση στήριξης από την διοίκηση, μόλις έναν πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και την Χαλ του Μάρκο Σίλβα, η οποία έρχεται με χίλια.

Και το χειρότερο για τον Ιταλό είναι ότι εάν όντως παραμείνει από εδώ και στο εξής ενδέχεται να δει τις κάκιστες Πάλας-Σάντερλαντ να πιστεύουν πως αφού… ο βασιλιάς είναι νεκρός υπάρχει ακόμη ελπίδα.

Τον τίτλο για την ώρα απολαμβάνει ο Κλέμεντ, που μπήκε δυναμικά στην Πρέμιερ Λιγκ για να βάλει ξανά τους Ουαλούς στο παιχνίδι, κάνοντάς το πράγματι εξαιρετικά. Στους 24 βαθμούς οι μεταμορφωμένοι «κύκνοι».

Όσον αφορά το αγωνιστικό, έπρεπε να περάσει κάτι παραπάνω από μισή ώρα παιχνιδιού για να υπάρξει ενδιαφέρον, όταν δηλαδή η Σουόνσι ανέλαβε με επιτυχία να ορίσει ρυθμό. Στην πρώτη εντός στόχου φάση για αμφότερες τις πλευρές, ο Κάσπερ Σμάιχελ έπεσε στην αριστερή γωνιά του και απομάκρυνε.

Στο 37ο λεπτό ωστόσο δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Γέμισμα από στημένο έφερε για πολλή ώρα την μπάλα μέσα στην μεγάλη περιοχή του Δανού για να καταλήξει στο πεδίο βολής του Άλφι Μόσον, ο οποίος με άπιαστο γυριστό βολέ έκανε το 1-0.

Οι… χοροί, μετά τον σχετικό πανηγυρισμό του Άγγλου αμυντικού, δεν χάλασαν καθώς στο δεύτερο από τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων οι γηπεδούχοι έκρυψαν την μπάλα με γρήγορες εναλλαγές της, για να έρθει ακόμη ένας αμυντικός, ο αριστερός μπακ Μάρτιν Όλσον, και να πιστώσει ακόμη μία ασίστ (2-0) στον Σίγκουρντσον για τη φετινή περίοδο.

Με το δεύτερο μισό ο Ρανιέρι πέρασε στο ματς τον Ισλάμ Σλιμάνι, που έπειτα από ένα άγονο τέταρτο έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες για να χριστεί σκόρερ και φυσικά να ωθήσει εαυτόν και συμπαίκτες για την ανατροπή. Στην πρώτη περίπτωση το χάδι της μπάλας από τον Ρίγιαντ Μάχρεζ έφερε τον συμπατριώτη του φάτσα με την εστία, όμως ο Λούκας Φαμπιάνσκι άπλωσε το κορμί του και απομάκρυνε, ενώ στην δεύτερη ο Μάχρεζ και πάλι ήταν αυτός που ξεκλείδωσε την άμυνα με υπέροχη σέντρα του, αλλά ο Αλγερινός επιθετικός δεν έκανε αυτό που ξέρει καλά. Να βρει την μπάλα με το κεφάλι και να σκοράρει…

Η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος, με την Λέστερ να μην καταφέρνει να αξιοποιήσει τις όποιες ευκαιρίες της, με χαρακτηριστική εκείνη του Τζέιμι Βάρντι, που από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα κοντά στο κόρνερ.
Σουόνσι: Φαμπιάνσκι, Νόουτον, Φερνάντεθ, Μόσον, Όλσον, Κάρολ, Κορκ, Φερ, Ντάιερ (6′ Ράουτλετζ- 89′ Νάρσινγκ), Σίγκουρντσον, Γιορέντε (72′ Αγιού)
Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον (70′ Άμαρτεϊ), Μόργκαν, Χουτ, Φουχς (46′ Τσίλγουελ), Μάχρεζ, Ντρίνκγουότερ, Ντίντι, Ολμπράιτον (46′ Ολμπράιτον), Γκρέι, Βάρντι
England365.gr

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy