Αγγλία: Υπόθεση…Σάντσες

Ο Αλέξις Σάντσες, όταν εμφανίστηκε στον ημιτελικό απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, ήταν για να… καθαρίσει την πρόκριση! Με δικό του γκολ στο 100′ στο «Γουέμπλεϊ», έστειλε την Άρσεναλ στον 20ο τελικό Κυπέλλου στην ιστορία της, με το τελικό 2-1. Με ανατροπή η πρόκριση των «κανονιέρηδων», για πρώτη φορά τέσσερις αλλαγές από τους «πολίτες»!

Όπως το είπε και ο Άλαν Σίρερ λίγο μετά τον πρώτο ημιτελικό της Τσέλσι με την Τότεναμ, η κατοχή της μπάλας δεν κερδίζει τα παιχνίδια. Η Μάντσεστερ Σίτι το κατάλαβε καλά αυτό στο πρώτο ημίχρονο του δικού της ημιτελικού με την Άρσεναλ, αφού έφτασε και σε ποσοστό 76% σε κατοχή, αλλά στην ανάπαυλα δεν υπήρχε σκορ.

Οι «κανονιέρηδες» ναι μεν αντιστέκονταν στα μετόπισθεν, αλλά δεν είχαν τρόπο να τρέξουν και να στηρίξουν στην επίθεση τον Ολιβιέ Ζιρού. Βέβαια, οι Λονδρέζοι έφτασαν στο γκολ που… δεν μέτρησε ποτέ στο 21′, όταν ο Κοσιελνί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με μονοκόματο σουτ από εκτέλεση φάουλ. Ορθή η απόφαση του ρέφερι, σε αντίθεση με αυτή του 40ου λεπτού, όταν η σέντρα του Σανέ από αριστερά δεν είχε περάσει ολόκληρη εκτός τελικής γραμμής, με τον Στέρλινγκ να σκοράρει, αλλά να μη μετράει ποτέ… Τραυματίας είχε αποχωρήσει ο Σίλβα από το 20′, κακός ο ρυθμός με συνεχή μαρκαρίσματα και φάουλ…

Το δεύτερο μέρος ήταν αρκετά πιο ποιοτικό, με τη Σίτι σχεδόν να μην… επιτρέπει στους «κανονιέρηδες» ν’ ακουμπήσουν τη μπάλα στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης και τον Οταμέντι να έχει μια καλή κεφαλιά αμαρκάριστος, όμως να τον προδίδουν τα φάλτσα στο σκάσιμο της μπάλας στο χορτάρι. Ακόμα κι όταν προσπάθησε η Άρσεναλ να μεταφέρει κορμιά λίγο πιο μπροστά και να πάρει μέτρα στο γήπεδο, επιθετικά ήταν παντελώς ανύπαρκτη και ο Ζιρού δεν απασχολούσε πολύ τους αμυντικούς της Σίτι.

Στο 62′, τελικά, από βαθιά μπαλιά του Τουρέ, ο Αγουέρο ξέφυγε από τον Μονρεάλ, σπρίνταρε, έφτασε μέχρι και τον Τσεχ και με ωραίο πλασέ έγραψε το 1-0! Η αντίδραση από πλευράς ομάδας του Βενγκέρ ήρθε εντός δεκαλέπτου και μάλιστα από το πουθενά, όταν η σέντρα που έγινε από δεξιά έφτασε μέχρι το δεύτερο δοκάρι και τον επερχόμενο Μονρεάλ που με προβολή στην κίνηση έκανε το 1-1! Οι «πολίτες» είχαν μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη από το 90λεπτο, όταν ο Τουρέ στο 79′ με γυριστό δεξί σουτ βρήκε το δεξί δοκάρι του Τσεχ και λίγο αργότερα ο Φερναντίνιο με κεφαλιά το οριζόντιο… Στο 86′ λίγο έλειψε από την τρομερή ενέργεια του Γουέλμπεκ από δεξιά να γίνει η ανατροπή, αλλά το φάλτσο στη μπάλα ήταν ανάποδο και έφυγε από την εστία του Μπράβο, για να παραμείνει το ισόπαλο σκορ και να πάει ο ημιτελικός στην παράταση…

Στο εξτρά ημίωρο κι ενώ ο Αλέξις Σάντσες δεν ήταν από τους πιο δραστήριους ποδοσφαιριστές σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια, εμφανίστηκε στο 100′ σε φάση διαρκείας στα καρέ του Μπράβο, για να βγει νικητής στην κόντρα με τον Κλισί και να καταφέρει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το come-back της Άρσεναλ και το 2-1! Οι «κανονιέρηδες» έδειχναν πιο επικίνδυνοι, αφού είχε προηγηθεί μια καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Χόλντινγκ και ακολούθησε άλλη μια μετά το γκολ από τον Γουέλμπεκ, τη στιγμή που η Σίτι δεν είχε πλέον στο ματς τους Αγουέρο και Φερναντίνιο, στη θέση των οποίων είχαν περάσει οι Ντελφ και Φερνάντο για να κρατήσουν κάπως πιο αμυντικά…

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έγινε η πρώτη στα χρονικά που πραγματοποίησε τέταρτη αλλαγή σε ποδοσφαιρικό παιχνίδι, όπως πλέον ορίζουν και οι νέοι κανονισμοί, αφού πέρασε στο ματς και ο Ιεανάτσο, στη θέση του Στέρλινγκ που είχε μπεί αντί του τραυματία Σίλβα.

Οι στιγμές που μεσολάβησαν μέχρι και το φινάλε του εξτρά χρόνου ήταν αγχωτικές για τους οπαδούς της Άρσεναλ, ειδικά όταν στο 110′ ο Μπεγερίν πρόλαβε να μπλοκάρει την προσπάθεια του Ντελφ που θα μπορούσε να γίνει πολύ επικίνδυνος… Το σκορ δεν άλλαξε και ο Βενγκέρ έχει την ευκαιρία για τίτλο σε μια σεζόν που ίσως και να είναι η τελευταία του στον πάγκο του λονδρέζικου συλλόγου!

Άρσεναλ: Τσεχ, Γκάμπριελ, Κοσιελνί, Χόλντινγκ, Τσάμπερλεϊν (105′ + 1′ Μπεγερίν), Τζάκα, Ράμσεϊ, Μονρεάλ, Εζίλ (119′ Κοκλέν), Αλέξις, Ζιρού (83′ Γουέλμπεκ)

Μάντσεστερ Σίτι: Μπράβο, Χεσούς Νάβας, Κομπανί, Οταμέντι, Κλισί, Φερναντίνιο (99′ Φερνάντο), Τουρέ, Ντε Μπρόινε, Σίλβα (23′ Στέρλινγκ, 105′ Ιεανάτσο), Σανέ, Αγουέρο (99′ Ντελφ)
England365

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy