Αγγλία: Κόκκινο ή μπλε;

Τσέλσι και Μάντσεστερ Γ. αναμετρούνται στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας

Η φετινή αγωνιστική περίοδος ολοκληρώνεται στην Αγγλία με τον τελικό του Κυπέλλου. Σήμερα, στις 19:15, στο στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, θα αναμετρηθούν η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι δύο ομάδες θέλουν να ολοκληρώσουν τη φετινή χρονιά με την κατάκτηση ενός τροπαίου. Πέρσι η Τσέλσι κατέκτησε το πρωτάθλημα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το Γιουρόπα Λιγκ.

Στο φετινό πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ η Τσέλσι τερμάτισε στην πέμπτη θέση και δεν κατάφερε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίθετα μάλιστα οι «μπλε» θα αγωνίζονται τη νέα χρονιά στο Γιουρόπα Λιγκ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την πλευρά της πήρε τη δεύτερη θέση και θα αγωνιστεί και στη νέα περίοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στα μεταξύ τους παιχνίδια φέτος οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες. Η Τσέλσι κέρδισε με 1-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 2-1 στο »Ολντ Τράφορντ».

Η Τσέλσι έχει κατακτήσει 7 φορές το Κύπελλο, το τελευταίο πριν από 6 χρόνια, όταν κέρδισε με 2-1 στον τελικό τη Λίβερπουλ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγύρισε 12 φορές την κατάκτηση του Κυπέλλου. Πήρε το τελευταίο της Κύπελλο το 2016. Στον τελικό κέρδισε με 2-1, στην παράταση, την Κρίσταλ Πάλας.

Η προϊστορία

Πάντως για τρίτη φορά στην ιστορία τους θα αναμετρηθούν σε τελικό Κυπέλλου Αγγλίας Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η πρώτη συνάντηση έγινε το 1994. Παρά το γεγονός πως έως τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα το ματς ήταν στο 0-0, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε τελικά με το εμφατικό 4-0.

Έτσι μετά τον τίτλο του πρωταθλήματος η Γιουνάιτεντ κατέκτησε και το Κύπελλο, φτάνοντας υπό τις οδηγίες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στο πρώτο νταμπλ της ιστορίας της! Ο Ερίκ Καντονά έστησε δύο φορές την μπάλα στη βούλα του πέναλτι (60’, 66’) και δεν έκανε λάθος, ενώ το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα βρήκαν και οι Μαρκ Χιουζ (69’) και Μπράιαν ΜακΚλέρ (90’).

Το δεύτερο ραντεβού των Γιουνάιτεντ και Τσέλσι ήταν 13 χρόνια αργότερα. Στο φινάλε της σεζόν 2006/07 οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και πάλι, με τους «μπλε» να παίρνουν «εκδίκηση» και να κατακτούν το Κύπελλο.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος με γκολ τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του έξτρα χρόνου της παράτασης έκανε το 1-0 στον πρώτο τελικό Κυπέλλου, που διεξήχθη στο νέο Γουέμπλεϊ.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy