Αγγλία: Με παράταση στους τέσσερις η Τσέλσι!

Εισιτήριο για τα ημιτελικά του FA Cup «έκλεισε» η Τσέλσι, η οποία χρειάστηκε παράταση για να επικρατήσει με σκορ 2-1 της Λέστερ στο «King Power Stadium». Άλβαρο Μοράτα (42ʼ) και Τζέιμι Βάρντι (76ʼ) τα γκολ της κανονικής διάρκειας, ο Πέδρο το νικητήριο στο 105ο λεπτό της συνάντησης!

Ο Μοράτα σκόραρε διακόπτοντας ένα αρνητικό σερί που τον κράτησε μακριά από… τα δίχτυα για σχεδόν τρεις μήνες. Ο Βάρντι σκοράρει για 10η φορά στις τελευταίες 12 αναμετρήσεις απέναντι του «big six» ενώ αυτή ήταν η έκτη περίπτωση που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στο FA Cup και η Λέστερ δεν έχει καταφέριε σε καμία από αυτές να αποκλείσει τους περυσινού πρωταθλητές Αγγλίας.

Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν αρκετά επιφυλακτικές και οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν μέχρι το 42ο λεπτό σποραδικές, με τους γηπεδούχους να είναι αυτοί που προσπάθησαν σε δύο τρεις περιπτώσεις να φανούν απειλητικοί. Στο 3ομόλις λεπτό ένα βολέ του Ολμπράιτον πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Καμπαγιέρο, ο οποίος χρειάστηκε να επέμβει και σε κάποια μακρινά σουτ, όπως αυτό που επιχείρησε ο Εντιντί στο 20ο λεπτό. Η πρώτη φάση που έβγαλε η Τσέλσι ήρθε στο 28ο λεπτό, αλλά το πλασέ του Μοράτα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Τρία λεπτά πριν την ανάπαυλα ωστόσο ο Γουίλιαν έτρεξε με την μπάλα στην αντεπίθεση, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Ισπανό επιθετικό και αυτός με εξαιρετικό πλασέ άνοιξε το σκορ για το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος η Λέστερ εισήλθε στο γήπεδο με στόχο την ισοφάριση. Στο 52ʼ ο Βάρντι έφτασε κοντά αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε κατέληξε απελπιστικά άουτ. Στο 75ο λεπτό ωστόσο ο Άγγλος επιθετικός έφερε να φέρει το ματς στα ίσια, αν και χρειάστηκαν τέσσερις συνολικά προσπάθειες από τον ίδιο και τον Ιμπόρα για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα… Η Τσέλσι βρήκε την ευκαιρία να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ τρία λεπτά πριν το τέλος αλλά ο Κάσπερ Σμάιχελ σταμάτησε την προσπάθεια του Μοράτα, ο οποίος γύρισε και πλάσαρε προς την εστία.Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης και οι αποδοκιμασίες από μερίδα οπαδών της Λέστερ στο πρόσωπο του πρώην παίκτη των «αλεπούδων» και νυν των «μπλε» Ενγκολό Καντέ, κάθε φορά που ο τελευταίος ερχόταν σε επαφή με την μπάλα.

Στην παράταση, ο Πέδρο φρόντισε να δικαιώσει άμεσα τον Κόντε που τον πέρασε στον αγωνιστικό δύο λεπτά μετά την έναρξη του extra χρόνου. Ο Ισπανός βρέθηκε στην μεγάλη περιοχή και σκόραρε με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ενγκολό Καντέ, σε μια φάση που φέρει ευθύνη ο Σμάιχελ, η έξοδος του οποίου ήταν μάλλον αχρείαστη…

Λέστερ: Σμάιχελ, Σίμπσον (106ʼ Ντιαμπατέ), Μόργκαν, Μαγκουάιρ, Τσίλγουελ, Ντιντί, Ιμπόρα (106ʼ Σίλβα), Μάχρεζ, Ολμπράιτον (115ʼ Γκρέι), Ιενάτσο (68ʼ Οκαζάκι), ΒάρντιΤσέλσι: Καμπαγιέρο, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν (101ʼ Κέιχιλ), Ρούντιγκερ, Μόουζες, Μπακαγιόκο (46ʼ Φάμπρεγας), Καντέ, Αλόνσο, Γουίλιαν (92ʼ Πέδρο), Μοράτα (105+1ʼ Ζιρού), Αζάρ

Οι σκόρερς:

Μοράτα 42ʼ, Βάρντι 76ʼ, Πέδρο 105ʼ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy