Αγγλία: Τόττεναμ για τρόπαιο

Από το… ένα βήμα την φορά, τώρα κάνει άλμα τίτλου! Πραγματοποιώντας ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση από άποψη τακτικής, όρεξης και πάθους, η Τότεναμ πέρασε από την έδρα της Μάντσεστερ Σίτι (2-1), πέρασε δεύτερη στην ισοβαθμία με την Άρσεναλ και συγχρόνως έριξε στην 4η θέση τους «πολίτες», οι οποίοι φωνάζουν δικαίως για τον τρόπο που προήλθε το πρώτο γκολ.

Η Μάντσεστερ Σίτι ήθελε να κάνει ξεκάθαρο από την αρχή πως θα πάρει πολύ σοβαρά το παιχνίδι και πως οι παίκτες της Τότεναμ έκαναν λάθος εάν περίμεναν να τους φερθούν με το… σεις και με το σας. Αυτό φάνηκε από τα μαρκαρίσματα των παικτών του Μανουέλ Πελεγκρίνι στα πρώτα λεπτά, με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ ωστόσο να τα αφήνει ατιμώρητα.

Στο 14ο λεπτό σημειώθηκε η πρώτη πολύ καλή στιγμή στον αγώνα, αλλά εν τέλει ήταν σαν να μην έγινε ποτέ, με τον Σον να σκοράρει αλλά να βλέπει το τέρμα του να ακυρώνεται ορθώς για οφσάιντ. Η απάντηση από τους «πολίτες» ήρθε με μια όχι ιδιαίτερα απειλητική κεφαλιά του Νίκολας Οταμέντι, για να φτάσουμε στο 23′ και τις φωνές των γηπεδούχων για χέρι του Ντάνι Ρόουζ στην περιοχή, οι οποίες σωστά δεν… ίδρωσαν το αυτί του ρέφερι.
Σε όσο απέμενε για να πάνε στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, το παιχνίδι ήταν περισσότερο τακτικό παρά δημιουργικό. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι -χωρίς τον κόσμο να τους δίνει ώθηση από την εξέδρα- προσπαθούσαν με έλλειψη φαντασίας να φτάσουν στο τέρμα του Ουγκό Γιορίς, ενώ απέναντί τους οι φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν να τρέχουν και να καλύπτουν χώρους.

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρος όλοι περίμεναν από την μπάλα να περάσει την γραμμή, ωστόσο κατέληξαν να πιάνουν το κεφάλι τους, όπως και ο Σέρχιο Αγουέρο. Ο… διάβολος της επιθετικής γραμμής των γηπεδούχων έχασε μοναδική ευκαιρία απέναντι στον Γιορίς για το 1-0 και τελικά η ομάδα του το πλήρωσε. Στο 53ο λεπτό ο Κέιν εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι που καταλόγισε ο Κλάτενμπεργκ, σε μια πολύ κακή απόφαση κατά την οποία θεώρησε πως το γέμισμα του Ντάνι Ρόουζ βρήκε στο χέρι του Ραχίμ Στέρλινγκ, με τον Γιαγιά Τουρέ σχεδόν να απαντάει τρία λεπτά αργότερα. Ο Ιβοριανός, όμως, δεν μπόρεσε να εκτελέσει το τέλειο φάουλ, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι.

Ο Πελεγκρίνι, με την Τότεναμ να μένει πίσω και τους παίκτες να του πιέζουν για την ισοφάριση, αποφάσισε να πάρει το ρίσκο και να βγάλει τον (αμυντικό μέσο) Φερνάντο για να περάσει στην θέση του τον Ιενάτσο. Και δικαιώθηκε!

Ο νεαρός Νιγηριανός κατάφερε να σκοράρει στο 73′ πιστώνοντας την ασίστ στον Γκαέλ Κλισί, νικώντας τον Γιορίς με όμορφο τελείωμα. Δέκα λεπτά αργότερα ο Κρίστιαν Έρικσεν… αποφάσισε ότι εκτός από γλυκά για τα γενέθλιά του στο προπονητικό έπρεπε να «κεράσει» ένα γκολ στον Χαρτ. Εκμεταλλευόμενος πάσα του Λαμέλα, ο Δανός νίκησε τον Άγγλο κίπερ με χαμηλό σουτ και έδωσε ένα τεράστιο τρίποντο στους Λονδρέζους, που ξεκάθαρα πάνε για το τρόπαιο!

 

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής
Σάββατο, 13/2
Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ2-1
(3′ Καζρί, 82′ αυτ. Ντε Χέα – 39′ Μαρσιάλ)
Σουόνσι-Σαουθάμπτον0-1
(69′ Σέιν Λονγκ)
Μπόρνμουθ-Στόουκ1-3
(57′ Ρίτσι – 9′ Ιμπουλά, 52′ Αφελάι, 55′ Χοσελού)
Κρίσταλ Πάλας-Γουότφορντ1-2
(45′ Αντεμπαγιόρ – 16′ πεν., 82′ Ντίνεϊ)
Έβερτον-Γουέστ Μπρομ0-1
(14′ Ρόντον)
Νόριτς-Γουέστ Χαμ2-2
(54′ Μπράντι, 65′ Χούλαχαν – 74′ Παγέτ, 77′ Νομπλ)
Τσέλσι-Νιούκαστλ5-1
(5′ Ντιέγκο Κόστα, 9′, 59′ Πέδρο, 17′ Γουίλιαν 83′ Τραορέ – 90′ Τάουνσεντ)
Κυριακή, 14/2
Άρσεναλ-Λέστερ2-1
(70’ Γουόλκοτ, 90’+5’ Γουέλμπεκ – 45’ πεν. Βάρντι)
Άστον Βίλα-Λίβερπουλ0-6
(16’ Στάριτζ, 25’ Μίλνερ, 58’ Τσαν, 63’ Οριγκί, 65’ Κλάιν, 71’ Τουρέ)
Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ (53΄ Κέιν-73′ Ιενάτο,86′ Ερικσεν)
www.sport-fm.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy