Αγγλία: Σε επαναληπτικό η Λίβερπουλ

Με ένα δεύτερο παιχνίδι στο Κύπελλο -και μια μικρή πιθανότητα εκπλήξεως που πάντα παραμονεύει στη συγκεκριμένη διοργάνωση- θα «πληρώσει» η Λίβερπουλ τον… τόπο στα νιάτα.

Παρατάσσοντας την ενδεκάδα με τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στην ιστορία του συλλόγου (21 χρόνια και 296 ημέρες), ο Γιούργκεν Κλοπ είδε την ομάδα του να κολλάει στο 0-0 με την Πλίμουθ στο «Άνφιλντ».

Εκμεταλλευόμενοι την συγκυρία, αλλά και την κακή απόδοση των λίγων έμπειρων παικτών των «κόκκινων», οι μαχητικοί φιλοξενούμενοι άντεξαν στην πίεση που τους ασκήθηκε.

Έστω κι αν χρειάστηκε να ταμπουρωθούν στην περιοχή τους και να σταθούν τυχεροί σε κάποιες ευκαιρίες της Λίβερπουλ, κράτησαν ανέπαφη την εστία τους. Και δεδομένου ότι αγωνίζονται στην τέταρτη κατηγορία, δικαίως πανηγύρισαν με την ψυχή τους και τους 9.000 φίλους τους (!) που βρέθηκαν στο Λίβερπουλ την ηρωική ισοπαλία.

Άνετη η Τσέλσι

Έκανε το χρέος της… Η Τσέλσι, αφού συνήλθε μετά το δυνατό ξεκίνημα και την ευκαιρία της αντιπάλου στο 9′, κατάφερε να μπει σε θέση οδηγού χάρη στο όμορφο τέρμα του Πέδρο στο 15′. Ακολούθησε το δοκάρι του Ισπανού λίγα λεπτά αργότερα, ενώ στο 43′ ήταν η σειρά του Μπατσουαγί να χριστεί σκόρερ και να θέσει τις βάσεις για την πρόκριση.

Ανώτεροι και στο δεύτερο ημίχρονο οι «μπλε», έριξαν τίτλους τέλους στην αναμέτρηση με τον Γουίλιαν στο 52′ έπειτα από ασίστ του Πέδρο, με τον Ισπανό να διαμορφώνει στο 75′ το τελικό αποτέλεσμα. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν προσωρινά με τον Νίκολς στο 70′. Να σημειωθεί ότι οι Λονδρέζοι ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Τζον Τέρι στο 67′, στην επανεμφάνιση του στην ενδεκάδα μετά από δύο μήνες!
Στο άλλο ματς που ξεκίνησε στις 17:00, η Μίντλεσμπρο κατάφερε να… λυγίσει τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ, επικρατώντας μπροστά στο κοινό της με σκορ 3-0.

Ο Λίντμπιτερ στο 58′ έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του Άιτορ Καράνκα, ενώ στο 67′ ήταν η σειρά του Νεγρέδο να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και να «κλειδώσει» την πρόκριση. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Ντε Ρουν. Με δέκα παίκτες και η «Μπόρο» από το 59′, λόγω της απευθείας αποβολής του Αγιάλα.

Πέρασε και η Τότεναμ  

Φουριόζα (και) στο Κύπελλο συνέχισε η Τότεναμ! Η κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη επί της Τσέλσι στο πρωτάθλημα ήταν αρκετή για τα «σπιρούνια», ώστε να καθαρίσουν 2-0 την Άστον Βίλα και να προκριθούν.

Έχοντας πάρει φόρα από τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με την Τσέλσι και από το νικηφόρο σερί πέντε αγώνων στην Premier League, η ομάδα του Ποκετίνο ξεπέρασε το εμπόδιο της Άστον Βίλα στο Κύπελλο. Έστω κι αν δεν το έκανε με ευκολία…

Με το βάρος της φανέλας τους να ισορροπεί το γεγονός ότι πρόκειται για ομάδα που δεν είναι καν στις θέσεις των πλέι-οφ της Championship, οι «χωριάτες» άντεχαν για 71 λεπτά στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

Μέχρι που ο Ενκουντού έκανε μια σέντρα ακριβείας για τον Ντέιβις κι εκείνος ξεκλείδωσε -με γυριστή κεφαλιά- την άμυνα των φιλοξενούμενων.

Από ‘κει και πέρα τα πράγματα έγιναν εύκολα για την Τότεναμ, που σφράγισε οριστικά την επικράτησή της στο 80’ -με πλασέ του Σον έπειτα από γύρισμα του Σισοκό- και πέρασε με στιλ (2-0) στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Αναλυτικά οι αγώνες του γ’ γύρου στο Κύπελλο Αγγλίας
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ρέντινγκ 4-0
Έβερτον-Λέστερ 1-2
Γουέστ Μπρομ-Ντέρμπι 1-2
Μίλγουολ-Μπόρνμουθ 3-0
Μπόλτον-Κρίσταλ Πάλας 0-0
Νόριτς-Σαουθάμπτον 2-2
Χαλ-Σουόνσι 2-0
Σάντερλαντ-Μπέρνλι 0-0
Στόουκ-Γουλβς 2-0
Γουίγκαν-Νότιγχαμ Φόρεστ 2-0
Γουίκομ-Στόουρμπριτζ 2-1
Γουότφορντ-Μπέρτον 2-0
ΚΠΡ-Μπλάκμπερν 1-2
Μπάροου-Ρότσντεϊλ 0-2
Μπέρμιγχαμ-Νιούκαστλ 1-1
Μπλάκπουλ-Μπάρνσλεϊ 0-0
Μπράιτον-ΜΚ Ντονς 2-0
Μπρέντφορντ-Ίστλι 5-1
Μπρίστολ Σίτι-Φλίτγουντ 0-0
Ρόδεραμ-Όξφορντ 2-3
Σάτον-Γουίμπλεντον 0-0
Χάντερσφιλντ-Πορτ Βέιλ 4-0
Άκρινγκτον-Λούτον 2-1
Ίπσουιτς-Λίνκολν 2-2
Πρέστον-Άρσεναλ 1-2
Κάρντιφ-Φούλαμ 1-2
Λίβερπουλ-Πλίμουθ 0-0

Τσέλσι-Πίτερμπρο 4-1

Μίντλεσμπρο-Σέφιλντ Γουένστεϊ 3-0
Τότεναμ-Άστον Βίλα 2-0

 

 
www.sport-fm.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy