Αγγλία: Στο δεύτερο αγχώθηκε

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε επίδειξη δύναμης στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Γουέστ Χαμ αλλά στο δεύτερο μέρος κατέβασε ταχύτητα με αποτέλεσμα να πάρει μία -όπως αποδείχθηκε- αγχωτική νίκη (3-1). Έλαμψαν Ραχίμ Στέρλινγκ (δύο γκολ) – Νολίτο, αλλαγή εξαιτίας τραυματισμού για τον Τζον Στόουνς.

Τα στοιχεία του πρώτου μέρους ήταν άκρως ενθαρρυντικά για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, που έκανε ό,τι ήθελε με αποτέλεσμα να προηγείται από νωρίς με σκορ 2-0 και να έχει την δυνατότητα να κλειδώσει το ματς.

Η ασφάλεια της διαφοράς και η κούραση από το πατημένο γκάζι έδωσαν στους φιλοξενούμενους την ευκαιρία να κάνουν το δικό τους παιχνίδι και παρά τις συνθήκες να διεκδικήσουν με αξιώσεις κάποιον βαθμό, αυτό όμως δεν έγινε για να έρθει και η… λήξη του συναγερμού για τους «πολίτες».

Το σκορ άνοιξε στο 7′ με τον Στέρλινγκ να γίνεται ο τελικός αποδέκτης της συνεργασίας των Νταβίδ Σίλβα-Νολίτο, ενώ δεν άργησε (18′) να έρθει ο Φερναντίνιο για να ανεβάσει τον δείκτη με ωραία κεφαλιά από το φάουλ του Κέβιν ντε Μπρόινε. Ο Βέλγος ήταν και εκφραστής ενέργειας στο 34′ που θα μπορούσε να αποφέρει το 3-0, αλλά η μπάλα δεν κατέληξε ξανά στα δίχτυα.

Το γκολ που άγχωσε την Σίτι και έδωσε νέα πνοή στην αναμέτρηση ήρθε στο 57′, με τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Αρτούρ Μαζουακού, να σεντράρει και τον Αντόνιο να μειώνει σε 2-1 με το κεφάλι. Εν συνεχεία οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισορροπήσουν, ο Σέρχιο Αγουέρο (μπορεί να τιμωρηθεί και να χάσει το ντέρμπι του Μάντσεστερ για αγκωνιά στον Ριντ που πέρασε ατιμώρητη) έχασε καλή ευκαιρία για το 3-1, αλλά τέλος καλό, όλα καλά.

Ο Στέρλινγκ (2 γκολ, 3 ασίστ στα τρία ματς του πρωταθλήματος) σιγούρεψε τη νίκη στα… χασομέρια, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και όπως οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τσέλσι, η Σίτι συνέχισε κάνοντας το 3/3.

Μάντσεστερ Σίτι: Καμπαγιέρο, Ζαμπαλέτα, Οταμέντι, Στόουνς (59′ Κολάροφ), Κλισί, Φερναντίνιο, Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Στέρλινγκ, Νολίτο (75′ Νασρί), Αγουέρο (88′ Φερνάντο)
Γουέστ Χαμ: Αντριάν, Κόλινς, Ριντ (78′ Καλέρι), Ογκμπόνα, Αντόνιο, Μαζουακού, Τόρε (46′ Μπάιραμ), Νομπλ, Κουγιάτε, Φλέτσερ, Βαλένσια (60′ Λανσίνι)
England365.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy