Αγγλία: Εκανε φιέστα με πεντάρα

Η Μάντσεστερ Σίτι σάρωσε 5- 0 τη Σουόνσι στο «Ετιχαντ» για την 35η αγωνιστική της Premier League και πανηγύρισε με τον καλύτερο τρόπο τον τίτλο, μια εβδομάδα μετά την ανάδειξή της και μαθηματικά ως πρωταθλήτριας της φετινής σεζόν και αποδεικνύοντας, για μία ακόμα φορά, πως οι δύο ήττες από τη Λίβερπουλ στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και αυτή από τη συμπολίτισσα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το Μεγάλο Σάββατο αποτέλεσαν μια κακή παρένθεση.

Από την πλευρά τους, οι «κύκνοι» έμειναν στο +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού, με τη Σαουθάμπτον να έχει ένα ματς λιγότερο και, να νικήσει την Τσέλσι, θα τους πλησιάσει στο -1.

Οi «πολίτες» καθάρισαν» από το πρώτο 20λεπτο με τα γκολ των Νταβίντ Σίλβα και Στέρλινγκ. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα και Ζέσους διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα, με τον τελευταίο να αστοχεί σε πέναλτι στο 64’.

 

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ντανίλο, Κομπανί, Λαπόρτ, Ντελφ (75ʼ Ντελφ), Γκιουντογκάν, Ντε Μπρόινε (62ʼ Τουρέ), Μπεράρντο, Σίλβα, Στέρλινγκ (71ʼ Φόντεν), Ζεσούς

Σουόνσι: Φαμπιάνσκι, Νότον, Φαν ντερ Χοορν, Φερνάντεθ (67ʼ Μπάρτλεϊ), Μόσον, Όλσον (75ʼ Έιμπραχαμ), Κι (65ʼ Κλούκας), Κινγκ, Κάρολ, Α. Αγιού, Τζ. Αγιού

Σκόρερς

Ντ. Σίλβα 12ʼ, Στέρλινγκ 16ʼ, Ντε Μπρόινε 54ʼ, Μπ. Σίλβα 63ʼ, Ζέσους 88ʼ

Τεσσάρα Ευρώπης

Η Άρσεναλ κέρδισε με 4-1 τη Γουέστ Χαμ και καθαρίζει την 6η θέση που οδηγεί στο Europa League.

Στο 9ο λεπτό ο η κεφαλιά του Κοσιελνί πέρασε λίγο έξω, όπως και το σουτ του Φερνάντες στο 11’, ενώ στο 13’ ο Οσπίνα έπεσε και είπε όχι σε σουτ του Ράμσεϊ. Το ματς είχε τρελό ρυθμό και στο 16’ η Γουέστ Χαμ είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Κουγιάτ, ενώ στο 25’ το σουτ του Γουέλμπεκ πέρασε λίγο έξω. Στο 34’ ο Χαρτ είπε όχι σε εκτέλεση φάουλ του Τζάκα και στο επόμενο λεπτό ο Γουέλμπεκ έχασε μεγάλη ευκαιρία.

Στο 48’ ο Χαρτ είπε όχι σε κοντινό πλασέ του Μονρεάλ αλλά στο 51’ ο Ισπανός βρήκε δίχτυα. Ο Τζάκα εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ισπανός με όμορφο σουτ έκανες το 1-0. Στο 61’ η κεφαλιά του Τσιτσαρίτο πέρασε λίγο έξω, αλλά στο 64’ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Οσπίνα, ο Αρναούτοβιτς με φοβερό διαγώνιο σουτ από αριστερά έκανε το 1-1. Στο 72’ ο Χαρτ έπεσε και έδιωξε το σουτ του Τζάκα, αλά στο 82’ ο Ράμσεϊ έκανε κάτι σαν σέντρα από αριστερά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και κατέληξε στα δίχτυα της Γουέστ Χαμ για το 2-1. Και μάλιστα στο 85’ ο Λακαζέτ από δεξιά έκανε τ σουτ, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό της Γουέστ Χαμ και κατέληξε στα δίχτυα του Χαρτ για το 3-1 και στο 89’ ο Ράμσεϊ έδωσε στον Λακαζέτ που γύρισε από κοντά και πλάσατε για το 4-1.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Μουστάφι, Μπεγερίν, Τζάκα, Ράμσεϊ, Ελνενί (45’ Μάιτλαντ Νάιλς), Ιβόμπι (70’ Ομπαμεγιάνγκ), Γουέλμπεκ (88’ Τσέιμπερς), Λακαζέτ

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Κουγιάτ, Μαζουακού (87’ Κάρολ), Νόουμπλ, Ράις, Φερνάντες (60’ Λανσίνι), Μάριο (60’ Τσιτσαρίτο), Αρναούτοβιτς

 

Δεν βόλεψε καμία

Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν Στόουκ και Μπέρνλι, ομάδες που πήγαιναν με διαφορετικούς στόχους στο δεύτερο μεσημεριανό ματς της ημέρας για την Πρέμιερ Λιγκ. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι δεν ήθελαν να δουν την Άρσεναλ να ξεφεύγει στην βαθμολογία, κάτι που έγινε με την διαφορά να είναι πλέον στους τέσσερις βαθμούς, ενώ οι «πότερς» είχαν να κάνουν με ακόμη έναν «τελικό» για να δουν εάν θα πάρουν τον δρόμο για την παραμονή στην κατηγορία, ή αυτόν του υποβιβασμού στην Τσάμπιονσιπ.

Τα σημάδια ήταν θετικά, με τον Μπαντού Εντιαγιέ να ανοίγει το σκορ μόλις στο 11ʼ, αλλά λίγο μετά την συμπλήρωση μιας ώρας ο Άσλεϊ Μπαρνς ισοφάρισε για την ομάδα του για να μείνει εκεί ο αγώνας από άποψη σκοραρίσματος. Σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξε και η τεράστια χαμένη ευκαιρία των «clarets» στο φινάλε, που θα κρατούσε ζωντανό για λίγο ακόμη το όνειρο του Top-6.

 

Στόουκ: Μπάτλαντ, Τζόνσον (59ʼ Ζουμά), Σόκρος, Μάρτινς Ίντι, Πίτερς, Μπάουερ (69ʼ Άιρλαντ), Άλεν, Μπαντού, Σακίρι, Κράουτς, Ντιουφ (75ʼ Κάμπελ)

Μπέρνλι: Πόουπ, Λόουτον, Λονγκ, Ταρκόφσκι, Γουόρντ, Λένον (79ʼ Χέντρικ), Κορκ, Γουέστγουντ, Γκούντμουντσον, Γουντ, Μπαρνς (74ʼ Βόουκς)

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy