Αγγλία: Το ρεκόρ του Σαλάχ δεν έφθανε

Ισόπαλη με σκορ 2-2 αναδείχθηκε η Λίβερπουλ στο «Χόθορνς» απέναντι στη Γουέστ Μπρομ για την 35η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με δύο τέρματα στο 72ο λεπτό!

Ντάνι Ινγκς (4′) και Μοχάμεντ Σαλάχ (72′) τα γκολ για την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πριν τις «απαντήσεις» από Τζέικ Λίβερμορ (79′) και Σάλομον Ροντόν (88ʼ)! Με αυτόν τον τρόπο οι γηπεδούχοι διατήρησαν τις ελάχιστες πιθανότητες που τους αναλογούν για τη σωτηρία…

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ συνέχισε πάντως να καταγράφει ρεκόρ φτάνοντας τα 31 τέρματα στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ. Με αυτή τη συγκομιδή ο Αιγύπτιος επιθετικός ισοφάρισε τις «σούμες» των Άλαν Σίρερ (1995-96), Κριστιάνο Ρονάλντο (2007-08) και Λουίς Σουάρες (2013-14)και έχει την ευκαιρία μέσα στις επόμενες τρεις αγωνιστικές να καπαρώσει μόνος του την κορυφή της συγκεκριμένης κατηγορίας!

Ο Άγγλος επιθετικός ήταν αυτός που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 4ο μόλις λεπτό, επιστρέφοντας στις «κανονιές» έπειτα από 930 ημέρες και το τέρμα που είχε πετύχει τον Οκτώβριο του 2015 απέναντι στην Έβερτον! Η προσωπική ενέργεια και σέντρα του Μανέ βρήκε τον Βαϊνάλντουμ στο ύψος της μικρής περιοχής και αυτός «έστρωσε» με μια επαφή στον επερχόμενο σκόρερ για το 1-0!

Οι «reds» ήλεγξαν το ρυθμό του αγώνα στο πρώτο ημίωρο όμως οι παίκτες του Ντάρεν Μουρ άρχισαν από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα να ασκούν πίεση στα καρέ του Κάριους και έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με το πλασέ του ΜακΚλίν στο 37ο λεπτό! Πέντε λεπτά αργότερα (42ʼ) ο Ντάνι Ινγκς βρέθηκε μια ανάσα από το δεύτερό του τέρμα στη σεζόν αλλά το πλασέ που επιχείρησε σταμάτησε στο σώμα του Φόστερ.

Στις αρχές του δευτέρου μέρους η Λίβερπουλ κατάφερε να επαναφέρει την ηρεμία στο ματς μέχρι το 72ο λεπτό, όταν δηλαδή ο Μοχάμεντ Σαλάχ εκμεταλλεύτηκε την κάθετη του Τσάμπερλεν, σκόραρε με υποδειγματικό πλασέ και ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση σκοραρίσματος από παίκτη των «κόκκινων» στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ (31 γκολ), την οποία κράταγε από τη σεζόν 2013-14 ο Λουίς Σουάρες. Στο 79ʼ οι «baggies» μπήκαν όμως ξανά στο παιχνίδι ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και τελείωμα του Λίβερμορ, η θέση του οποίου ελέγχεται για οφσάιντ ενώ στο 88ʼ ο Ροντόν ισοφάρισε με κεφαλιά εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της άμυντικής γραμμής των Μέρσεϊσαϊντερς…

 

Γουέστ Μπρομ: Φόστερ, Νίομ, Ντόσον, Χεγκάζι, Γκιμπς (77ʼ Μπερκ), Λίβερμορ, Μπραντ, Φίλιπς, ΜακΚλίν (71ʼ Έβανς), Ροντρίγκεζ (89ʼ Ρόμπσον-Κανού), Ροντόν

Λίβερπουλ: Κάριους, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Κλάβαν, Μορένο, Χέντερσον, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ (84ʼ Λόβρεν), Μανέ (66ʼ Τσάμπερλεν), Ινγκς (66ʼ Φιρμίνο)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy