Αγγλία: Τρόπαιο για τη Σίτυ

Το πρώτο τρόπαιο του Πεπ Γκουαρδιόλα με τη Μάντσεστερ Σίτι είναι γεγονός, καθώς οι “πολίτες” κατέκτησαν το League Cup, νικώντας 3-0 την Άρσεναλ στον τελικό του “Wembley”.

Αυτή είναι η 5 κατάκτησή της, όσες έχουν οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Άστον Βίλα, ενώ μόνο η Λίβερπουλ έχει περισσότερες (8).

Αυτή μάλιστα είναι η τρίτη φορά που παίρνει το League Cup η Σίτι τα τελευταία πεντε χρόνια, ενώ το πρώτο τρόπαιο του Γκουαρδιόλα είναι το μόνο που λείπει απ’ τον Αρσέν Βενγκέρ (εντός Αγγλίας).

Ο Σέρχιο Αγκουέρο άνοιξε το σκορ στο 18′, όταν νίκησε τον Οσπίνα με ψηλοκρεμαστό πλασέ, με την ασίστ να είναι με το βολέ του Κλαούντιο Μπράβο!

Χωρίς καλό ποδόσφαιρο και φάσεις το πρώτο 45άλεπτο και η Σίτι “καθάρισε” το ματς στις αρχές του δευτέρου. Ο Βενσάν Κομπανί έκανε το 0-2 στο 58′, με κοντικό πλασέ και “σφράγισε” με γκολ την σπουδαία εμφάνισή του, ενώ το τελικό 0-3 διαμόρφωσε στο 65′ ο Νταβίντ Σίλβα με διαγώνιο σουτ, από ασίστ του Ντανίλο.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Μπελερίν, Τσέιμπερς, Μουστάφι, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Τζάκα, Ράμσεϊ, Γουίλσιρ, Μεσούτ Εζίλ, Ομπαμεγιάνγκ.

ΜΑΝ ΣΙΤΙ: Μπράβο, Γουόκερ, Κομπανί, Οταμέντι, Ντανίλο, Φερναντίνιο, Ντε Μπράινε, Γκιουντογάν, Νταβίντ Σίλβα, Σανέ, Αγκουέρο.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy