Αγγλική Κυβέρνηση: Καμία περίπτωση δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ απέρριψε την πιθανότητα διενέργειας νέου δημοψηφίσματος επί της τελικής έκβασης του Brexit.

«Δε θα γίνει δεύτερο δημοψήφισμα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος.

Συμπλήρωσε πως ούτε οι πρόωρες εκλογές αποτελούν ενδεχόμενο. 

Η ερώτηση προς τον εκπρόσωπο τέθηκε μετά από το σημερινό άρθρο στους Times της τέως Υπουργού Παιδείας Τζαστίν Γκρήνινγκ, η οποία παραιτήθηκε τον Ιανουάριο, με το οποίο τάσσεται υπέρ ενός νέου δημοψηφίσματος επί της συμφωνίας με την ΕΕ.

Η κ. Γκρήνινγκ, μάλιστα, σημειώνει πως οι επιλογές για τους πολίτες πρέπει να είναι τρεις: αποδοχή της συμφωνίας, έξοδος από την ΕΕ χωρίς συμφωνία ή παραμονή στην ΕΕ.

Η πρώην υπουργός γίνεται το πρώτο σημαίνον στέλεχος των κυβερνώντων Συντηρητικών που τάσσεται ανοιχτά υπέρ ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit. 

Το άρθρο εντείνει την πίεση επί της πρωθυπουργού Μέι, η οποία πάντως για την ώρα ανησυχεί περισσότερο για τις άμεσες κινήσεις των σκληροπυρηνικών Brexiteers στο κόμμα της. Η Ντάουνινγκ Στριτ ελπίζει να πείσει τους βουλευτές αυτού του στρατοπέδου να υπερψηφίσουν απόψε το νομοσχέδιο που αφορά τη μετά-Brexit πολιτική του Λονδίνου.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της συζήτησης και της ψηφοφορίας, η κ. Μέι παρέλαβε την ένατη επιστολή παραίτησης στελέχους των Συντηρητικών που διαφωνεί με την τελική πρόταση της κυβέρνησης για τη μελλοντική σχέση με την ΕΕ.

Ο βουλευτής Βόρειας Κορνουάλης Σκοτ Μαν παραιτήθηκε από τη θέση του Κοινοβουλευτικού Ιδιωτικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να καταψηφίσει απόψε το νομοσχέδιο.

Έχουν προηγηθεί οι παραιτήσεις του Υπουργού Εξωτερικών, του Υπουργού και Υφυπουργού Brexit, τριών ακόμα Κοινοβουλευτικών Ιδιωτικών Γραμματέων και δύο Αντιπροέδρων του Συντηρητικού Κόμματος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy