Ανοίγει διάλογο με τους υπαλλήλους εδάφους των αεροδρομίων

Σε εντατικό διάλογο, έτσι ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και να αποφευχθούν τα απεργιακά μέτρα από τους υπαλλήλους εδάφους των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, προχωρεί το Υπουργείο εργασίας.

«Σήμερα προχωρούμε σε εντατικό διάλογο, έτσι ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή για να αποφευχθούν οποιαδήποτε μέτρα», ανέφερε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, ερωτηθείσα σχετικά.

Ο διάλογος θα αρχίσει το απόγευμα, ωστόσο η Υπουργός ανέφερε ότι το θέμα μπορεί να μην επιλυθεί σήμερα και ίσως χρειαστούν και άλλες μέρες.

Συνάντηση με την Οργάνωση Πρεσβυτέρων Κύπρου

Εξάλλου, η κ. Αιμιλιανίδου είχε την Τετάρτη συνάντηση με την Οργάνωση Πρεσβυτέρων Πολιτών Κύπρου κατά την οποία συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν την τρίτη ηλικία.

Η Υπουργός ανέφερε ότι ενημέρωσε την Οργάνωση για το πώς το Υπουργείο προχωρεί και τροχοδρομεί μέτρα για τα θέματα που αφορούν την τρίτη ηλικία, υπογραμμίζοντας ότι πραγματοποιήθηκε μια εκτενής ανταλλαγή απόψεων σε ποικίλα θέματα.

«Με ικανοποίηση άκουσα ότι πολλά θέματα που απασχολούν την τρίτη ηλικία, έχουν επιλυθεί και είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε αυτόν το διάλογο για να δώσουμε ό,τι μπορούμε καλύτερα στους πρεσβυτέρους», σημείωσε ολοκληρώνοντας η Υπουργός Εργασίας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Αντώνης Δημητριάδης εξέφρασε τη χαρά του για τη σημερινή συνάντηση, σημειώνοντας ότι πάντοτε βρίσκουν πλήρη ανταπόκριση από την Υπουργό. Εκείνο που μας θλίβει, είπε ο κ. Δημητριάδης, είναι ότι πολλές φορές γίνεται μια μεγάλη προπαγάνδα εναντίον της πολιτικής του Υπουργείου. Όπως ανέφερε, η Κυβέρνηση κατηγορείται συνεχώς ότι έκοψε τις συντάξεις, ενώ οι ίδιοι βλέπουν ότι οι συντάξεις, από την ανάληψη των καθηκόντων της Κυβέρνησης, δεν κόπηκαν. Παράλληλα, σημείωσε ότι το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ) προχωρεί κανονικά και χιλιάδες άτομα έχουν ωφεληθεί και ανακουφιστεί.

Εκφράζοντας, εξάλλου, την πεποίθηση ότι, με μια στενή συνεργασία, ορισμένα προβλήματα που αφορούν στην τρίτη ηλικία θα βελτιωθούν, ο Πρόεδρος της Οργάνωσης σημείωσε ότι εκείνο το οποίο ζητούν από την Κυβέρνηση είναι η αξιοποίηση ηλικιωμένων με εμπειρία εκεί και όπου χρειάζονται, τονίζοντας ότι είναι κρίμα να χάνεται όλη αυτή η εμπειρία. Όπως είπε, το θέμα αυτό σιγά-σιγά βελτιώνεται.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy