Ανοίγουν τραπεζικοί λογαριασμοί του Κούμα

Την άρση του τραπεζικού απορρήτου του αναπληρωτή Προέδρου της ΚΟΠ Γιώργου Κούμα φαίνεται να ζήτησαν και πέτυχαν από το Δικαστήριο οι αστυνομικοί ανακριτές που διερευνούν υποθέσεις που σχετίζονται με τη Cytavision.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα “Πολίτης” οι αστυνομικοί ανακριτές φαίνεται να πέτυχαν από το Δικαστήριο την άρση του τραπεζικού απορρήτου για τέσσερις εταιρείες του κ. Κούμα, αφού έθεσαν σχετική μαρτυρία ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα οι τραπεζικοί λογαριασμοί διατηρούνται στη Eurobank.

Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο διερεύνησης νέων στοιχείων που παραθέτει ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης στην έκθεση του για τη Cyta για το 2014.

Επίσης, σημειώνεται, ότι σε επιστολή του προς το ΔΣ της Cyta ο κ. Μιχαηλίδης, αναφερόμενος στο θέμα της αγοράς τηλεοπτικών δικαιωμάτων ξένων πρωταθλημάτων, διοργανώσεων και άλλων αθλητικών γεγονότων, μεταξύ άλλων σημειώνει ότι δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά το επίπεδο και η αναγκαιότητα απόκτησης τέτοιου αθλητικού περιεχομένου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, οι αγορές αυτές γίνονται σε μεγάλο βαθμό από μεσάζοντες / αντιπρόσωπους, οι οποίοι κατέχουν τα αποκλειστικά δικαιώματα προβολής των συγκεκριμένων γεγονότων στην Κύπρο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι για την αγορά τέτοιου είδους περιεχομένου καταβλήθηκε το 2014 συνολικό ποσό 3.35 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία το 1.35 εκατομμύρια (40%) αφορά στην Πρέμιερ Λιγκ βάσει σχετικής συμφωνίας με τη LTV και 1.67 (50%) καταβλήθηκε, στη βάση στην Κύπρο.

Στο σχετικό δημοσίευμα σημειώνεται επίσης ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της διεύθυνσης εσωτερικού ελέγχου της Cyta, οκτώ διοργανώσεις οι οποίες αγοράστηκαν από τις εταιρείες TRIPLE AAA PRODUCTIONS LTD και είχαν συνολικό κόστος για την Αρχή 203.000 ευρώ, από τον Νοέμβριο του 2013 μέχρι τον Ιανουάριο του 2014 είχαν μέγιστη τηλεθέαση από 8 μέχρι 139 συνδρομητές.

Να σημειωθεί πάντως ότι τα εν λόγω συμβόλαια τερματίστηκαν ύστερα από συνάντηση του Γενικού Ελεγκτή με τον πρόεδρο του ΔΣ της Cyta στις 27 Μαΐου 2015.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy