Ανοικτή γραμμή Αθήνας-Λευκωσίας για τη σύλληψη της Έφης Ηροδότου

Σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τις ελληνικές αρχές για τις οποιεσδήποτε πληροφορίες σε σχέση με την σύλληψη της καταζητούμενης Έφης Ηροδότου και δύο προσώπων του οικογενειακού της περιβάλλοντος βρίσκονται οι κυπριακές αρχές, είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης, σε σημερινές του δηλώσεις.

Σχετικά με την υπόθεση όσον αφορά την Έφη Ηροδότου η οποία ήταν καταζητούμενη αναφορικά με θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2007, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι υπήρχε πληροφορία από την Ιντερπόλ Λευκωσίας ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο καθώς και δύο άλλα πρόσωπα του στενού της οικογενειακού περιβάλλοντος βρίσκονταν στην Αθήνα και πρόσθεσε ότι η πληροφορία αυτή διαβιβάστηκε στις ελληνικές αρχές.

«Μας είχαν ενημερώσει χθες (οι ελληνικές αρχές) ότι είχαν εντοπιστεί τόσο η καταζητούμενη όσο και τα δύο πρόσωπα του στενού της οικογενειακού περιβάλλοντος», συμπλήρωσε.

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι οι ελληνικές αρχές τους είχαν ενημερώσει ότι τα τρία άτομα είχαν προσαχθεί ενώπιον της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

«Ενημερώθηκε σχετικά ο Εισαγγελέας και αναμένεται σήμερα να παρουσιαστούν ενώπιον του Εφετείου για να προχωρήσει η διαδικασία για παράδοση τους στην Κύπρο», σημείωσε.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι η σύλληψη της Έφης Ηροδότου αφορά υπόθεση πρόκλησης θανατηφόρου δυστυχήματος στις 27 Δεκεμβρίου το 2007.

«Υπήρχε ένα ιστορικό για την όλη υπόθεση. Εκείνο το οποίο μπορώ να πω σε αυτό το στάδιο είναι η εξέλιξη αυτή. Είμαστε σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τις ελληνικές αρχές για τις οποιεσδήποτε πληροφορίες θα δοθούν και βεβαίως αναμένεται η απάντηση όσον αφορά την παράδοση τους. Με βάση την διαδικασία που υπάρχει εάν τα συγκεκριμένα πρόσωπα συγκατατεθούν σε δέκα μέρες θα πρέπει να μεταφερθούν στην Κύπρο για να προχωρήσει η διαδικασία εδώ στην Κύπρο. Εάν όχι με βάση και πάλι τις διαδικασίες θα πρέπει το δικαστήριο εντός 60 ημερών και στην περίπτωση αυτή οι ελληνικές αρχές να αποφασίσουν για την παράδοση τους στις κυπριακές αρχές», κατέληξε ο κ. Αγγελίδης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy