Ανοικτοί σε διάλογο δηλώνουν γιατροί και Υπ. Υγείας

Μονόδρομος η αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων και το ΓεΣΥ

Την ετοιμότητα για διάλογο εξέφρασαν χθες τόσο ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου όσο και ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας, ώστε να βρεθεί λύση στα προβλήματα.

Σε ό,τι αφορά τα αιτήματα της ΠΑΣΥΚΙ, ο κ. Ιωάννου δήλωσε πως στην επιστολή της 9ης Μαΐου 2018 που απέστειλαν οι γιατροί προς το Υπουργείο Υγείας, μόνο ένας μικρός αριθμός αιτημάτων ήταν κοινά με τα 13 σημεία που έθεσαν προχθές.

Την ίδια ώρα, ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι αναγνωρίζει τα προβλήματα της δημόσιας υγείας και γι’ αυτό η κυβέρνηση προχωρεί με την αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων και το ΓεΣΥ, καλώντας τους κυβερνητικούς γιατρούς να συμπαραταχθούν με το Υπουργείο και να κλείσουν τα αυτιά τους στις διάφορες «Κασσάνδρες», όπως είπε.

Η ΠΑΣΥΚΙ δεν κάνει πλάτες σε κανένα

Η ΠΑΣΥΚΙ δεν κάνει πλάτες σε κανένα, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και δεν μετράει επικοινωνιακούς πόντους, ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας, σχολιάζοντας την αναφορά του Υπουργού Υγείας σε «Κασσάνδες», στις οποίες θα πρέπει να κλείσουν τα αυτιά οι κυβερνητικοί γιατροί. Μιλώντας στον «Άστρα», ο Σωτήρης Κούμας είπε ότι η ΠΑΣΥΚΙ επιδιώκει τον εκσυγχρονισμό και την αναδιοργάνωση των δημοσίων νοσηλευτηρίων για να στηριχθεί το Γενικό Σχέδιο Υγείας. Πρόσθεσε ότι κάποια βήματα που έγιναν απέχουν κατά πολύ από αυτά που έπρεπε να γίνουν.

Ελένη Κωνσταντίνου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy