Ανυποχώρητος ο Χαμπιαούρης για τους εκπαιδευτικούς – Θα κλείσει τα σχολεία λέει η ΠΟΕΔ

Οι εκπαιδευτικοί να δώσουν σκληρή απάντηση στον ΥΠΠ λέει η ΠΟΕΔ

Αποφασισμένος να προωθήσει τις προτάσεις του Υπουργείου του και δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω, παρά τις αντιδράσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών, παρουσιάζεται ο Υπουργός Παιδείας.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου συζητούνται αυτή την ώρα οι προτάσεις του, ο κ. Χαμπιαούρης άφησε να εννοηθεί παράλληλα ότι επιπλέον μοχλός πίεσης στην υιοθέτηση των προτάσεων του αποτελεί και η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για τις δαπάνες του Υπουργείου Παιδείας που αφορούν μισθούς των εκπαιδευτικών.

Διαβάστε Επίσης: Κυβέρνηση: Οι προτάσεις για εξορθολογισμό των σχολείων θα προχωρήσουν

Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή του στις 11 Ιουνίου 2018, ενόψει της προετοιμασίας του προϋπολογισμού 2018 για την Παιδεία, ο Γενικός Ελεγκτής υπενθυμίζει παλαιότερες εκθέσεις του και συστήνει να προχωρήσει ο εξορθολογισμός των δαπανών.

Ιδιαίτερα αναφέρεται στις διδακτικές περιόδους των εκπαιδευτικών, τις απαλλαγές από τον διδακτικό χρόνο και τη μείωση του διδακτικού χρόνου ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας.
Υπογραμμίζει μάλιστα, πως πρόκειται για τεράστιο οικονομικό κόστος, το οποίο επωμίζεται τελικά ο φορολογούμενος.

Αντί να στελεχώσει τα σχολεία θα τα κλείσει

Ιδιαίτερα έντονες είναι οι ανακοινώσεις των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων για τις μεθοδεύσεις του Υπ. Παιδείας.

Ο Γ.Γ της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους με αναρτήσεις του στο Facebook είναι αρκετά εντός αναφέροντας ότι ο ΥΠΠ με τις ευλογίες της Κυβέρνησης, θα είναι ο πρώτος Υπουργός που αντί να στελεχώσει τα σχολεία θα τα κλείσει, αφήνοντας αιχμές για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ταυτόχρονα κάνει λόγο για φίμωση και έργο του ΥΠΠ σε βάρος των εκπαιδευτικών χρησιμοποιώντας βαριούς χαρακτηρισμούς για τις μεθοδεύσεις του ΥΠΠ ενάντια στους εκπαιδευτικούς καλώντας τους παράλληλα να δώσουν σκληρή απάντηση.

Eπικρίσεις Προέδρου Επιτροπής Παιδείας κατά ΟΕΛΜΕΚ για τετράμηνα 

Τις επικρίσεις του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Κυριάκου Χατζηγιάννη προκάλεσε η τοποθέτηση της ΟΕΛΜΕΚ για τα τετράμηνα.

Ο κ. Χατζηγιάννης δήλωσε ότι συνεχίστηκε στην Επιτροπή Παιδείας η συγκεκριμένη συζήτηση, με την ΟΕΛΜΕΚ να εμφανίζεται αδιάλλακτη για συζήτηση προτάσεων από το Υπουργείο.

Ανέφερε ότι ο Υπουργός Παιδείας ήρθε σήμερα με γραπτό κείμενο με βελτιωτικές και συμπληρωματικές προτάσεις που λαμβάνουν υπόψη το διάλογο και η ΟΕΛΜΕΚ εξέφρασε τη θέση ότι η ΟΕΛΜΕΚ δεν επιδιώκει αναβολή, αλλά αντίθετα τη χρησιμοποιεί για να μην εφαρμόσει τα τετράμηνα και δεν καταθέτει ούτε αντιπροτάσεις .

Αν αυτά είναι τα δεδομένα, είπε, και αν τα κόμματα αφήνονται να συρθούν από συνδικαλιστικές οργανώσεις, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας, αν θέλουν να αλλάξουν το νόμο και να φέρουν ακέραια την ευθύνη, ανέφερε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy