Ανοιξε ο ασκός του Αιόλου στη FIFA και στην UEFA

Του Χρίστου Τζιοβάνη

Πριν μερικούς μήνες, το σκάνδαλο δωροδοκίας που ξέσπασε και αφορούσε υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA, από ό,τι φαίνεται άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου»… Και αυτό διότι, μετά το συγκεκριμένο σκάνδαλο, σειρά πήραν και άλλα. Ειδικά το σκάνδαλο που αφορά τους Ζεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί προέδρους των FIFA και UEFA αντίστοιχα, έχει συγκλονίσει για τα καλά το χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο Μισέλ Πλατινί κατηγορείται ότι πήρε χρήματα από τον Ζεπ Μπλάτερ για να μην διεκδικήσει την προεδρία της FIFA. Φυσικά ως γνωστό ο Μπλάτερ πλέον έχει παραιτηθεί από την προεδρία της Ομοσπονδίας και ο Πλατινί πλέον τη διεκδικεί στις προγραμματισμένες εκλογές τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Ηδη στους Πλατινί και Μπλάτερ έχει επιβληθεί αποκλεισμός 90 ημερών από τα δρώμενα του ποδοσφαίρου από την Επιτροπή Ηθικής της FIFA. Μάλιστα, η Επιτροπή Ηθικής της FIFA, τις τελευταίες μέρες έχει εισηγηθεί τον διά βίου αποκλεισμό του Μισέλ Πλατινί από τα δρώμενα του ποδοσφαίρου, όπως και του Ζεπ Μπλάτερ.

Ο ίδιος ο Πλατινί πάντως όπως και ο Μπλάτερ, αρνούνται τις κατηγορίες και δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν για την αθώωσή τους. Οσον αφορά τις εκλογές για την προεδρία της FIFA, από ό,τι φαίνεται μέχρι να γίνουν θα έχουμε ακόμη πολλά να δούμε και να ακούσουμε.

Η αλήθεια να λέγεται, τα συγκεκριμένα σκάνδαλα στο χώρο του ποδοσφαίρου, έχουν πληγώσει για τα καλά την αξιοπιστία των θεσμών του αθλήματος. Μακάρι να μπορούσε κάποιος να εγγυηθεί ότι ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι «αγγελικά πλασμένος», αλλά δυστυχώς αυτό δεν ισχύει.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy