Ανοιξιάτικο κονσέρτο από την δικοινοτική Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου Κύπρου

Με μια ακόμη μουσική πρόταση η ορχήστρα επιστρέφει στη σκηνή

Ένα ανοιξιάτικο κονσέρτο έγινε η αφορμή για να στρέψει το κοινό και πάλι την προσοχή του στην δικοινοτική Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου Κύπρου. Το τελευταίο διάστημα η ορχήστρα ετοιμάζει ακόμα μια μοναδική συναυλία που έρχεται για να ταξιδέψει μουσικά τους θεατές με κλασσικά διαχρονικά κομμάτια όπως Haydn Concerto σε Ντο μείζονα με την ανερχόμενη σολίστ Margarita Balanas από την Λετονία, Lepold Mozart Toy Symphony και Vivaldi Sinfonia in do maggiore.

Ραντεβού την Παρασκευή 2 Μαρτίου στις 20:30 στο Θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία δίνουν οι καλλιτεχνικοί διευθυντές της ορχήστρας, Νάταλη Νεοφύτου και Nihat Agdac και είκοσι επαγγελματίες Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μουσικοί για ένα ακόμη αξέχαστο μουσικό γεγονός. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως η ορχήστρα δεν έχει μαέστρο, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στους μουσικούς να δουλέψουν όσο πιο στενά γίνεται μεταξύ τους για το καλό του συνόλου, της μουσικής και της συνεργασίας τους.

Όπως σε κάθε συναυλία της Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου Κύπρου, στόχος της είναι να παράγει υψηλού επιπέδου μουσικής αλλά και να περάσει το μήνυμα ότι η μουσική ενώνει τους ανθρώπους ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικότητας και κοινωνικής τάξης. Μέσα από την μουσική και τον πολιτισμό προάγουν την ειρήνη στην Κύπρο.

Εισιτήρια διατίθενται κάθε Τετάρτη από τις 16:00 μέχρι τις 18:00, στην τιμή των 10 ευρώ στο Θέατρο Παλλάς και κρατήσεις μπορούν να γίνουν στα τηλέφωνα 97804219, στο 05338603715 και στο 22410181. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου Κύπρου www.cychamber.com και στη σελίδα της στα socialmedia www.facebook.com/Cyprus-Chamber-Orchestra. Υποστηρικτής της συναυλίας είναι η Πρεσβεία της Αγγλίας.

Σημείωση προς συντάκτες:

Η Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου Κύπρου είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που φέρνει

κοντά Τουρκοκύπριους και Ελληνοκύπριους μουσικούς, με στόχο να παράγουν υψηλού επιπέδου μουσική και να πραγματοποιούν εμφανίσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό, προωθώντας το μήνυμα για ειρήνη στην Κύπρο, μέσα από τη δύναμη της μουσικής. Η ορχήστρα δεν έχει μαέστρο, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στους μουσικούς να δουλέψουν όσο πιο στενά γίνεται μεταξύ τους για το καλό του συνόλου, της μουσικής και της συνεργασίας τους. Η ιδέα προέκυψε από τη Νάταλη και τον Nihat, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο Λονδίνο στο Royal Academy of Music και στο Guildhall School of Music and Drama. Μετά την βράβευσή της με το βραβείο “Stelios Cyprus Bicommunal Award 2016”, η πρώτη δικοινοτική ορχήστρα κλασσικής μουσικής στην Κύπρο έχει αποκτήσει το δικό της πιστό κοινό. Το γεγονός αυτό αποδεικνύουν οι soldout εμφανίσεις της ορχήστρας στο Θέατρο Παλλάς, στη Μεσαιονική Αίθουσα Καστελλιώτισσα, στο ιστορικό κτίριο Bedesten και στο Μπελαπάις την χειμερινή, ανοιξιάτικη και καλοκαιρινή περίοδο. Την κοινή συναυλία #UnitedByMusic, στην οποία συμμετείχε η ορχήστρα πλάι στην Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου ως μέρος των εκδηλώσεων Πάφος 2017, παρακολούθησαν γύρω στους 2000 θεατές και έχει περισσότερα από 40,000 κλικ στο διαδίκτυο, στρέφοντας το διεθνές ενδιαφέρον πάνω στην δικοινοτική Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy