Άνοδος 7.7% για Προοδευτική Κ.Φ. Ην. Βασιλείου

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου οι φοιτητικές εκλογές για την Ε.Φ.Ε.Κ. Η.Β σε Λονδίνο και Μάντσεστερ. Οι φοιτητές κλήθηκαν να αναδείξουν τους δικούς τους αντιπρόσωπους και να αποφασίσουν για τα ζητήματα που τους αφορούν.

Η Προοδευτική έλαβε 510 ψήφους και ποσοστό 30,1% με άνοδο 7,7%, κερδίζοντας επιπλέον μία έδρα στο Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Κ. Η.Β..Ο στόχος που τέθηκε, τονίζει σχετική ανακοίνωση, για ενίσχυση της φωνής των φοιτητών μέσα στο Δ.Σ της ΕΦΕΚ Η.Β έχει επιτευχθεί.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Προοδευτικής Κ.Φ. η κατάκτηση της τρίτης έδρας είναι η εντολή για αγώνα “ενάντια σε οτιδήποτε προωθείται για μας χωρίς εμάς, ενάντια σε μας”.

Επίσης, σημειώνεται “η καταψήφιση του Καταστατικού – Εκτρώματος που υποστήριξαν με μανία οι ακροδεξιές, αδερφές παρατάξεις Πρωτοπορία και Μέτωπο μας επιτρέπει να ελπίζουμε για μια πιο δημοκρατική ΕΦΕΚ Η.Β”.

Η Προοδευτική, προστίθεται, “ήταν και είναι η μόνη δύναμη που συζήτησε τις πρόνοιες του τροποποιημένου καταστατικού που ετίθετο προς ψήφιση, παρόλο που η όλη διαδικασία που προώθησαν οι υπόλοιπες παρατάξεις, ήταν τουλάχιστον αντιδημοκρατική και αντικαταστατική”.

Η ΔΗ.Κ.Φ.Α Προοδευτική εκφράζει θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι τη στήριξαν, σε όλους όσοι καταψήφισαν το καταστατικό.

Επίσης, διαβεβαιώνει ότι η τεράστια αυτή επιτυχία θα μετατραπεί σε περισσότερους αγώνες “ιδιαίτερα τώρα που τα κεκτημένα μας απειλούνται όσο ποτέ”.

“Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας για να μην κουτσουρέψουν ούτε τη Φοιτητική Χορηγία, ούτε να καταργήσουν το Φοιτητικό Πακέτο” καταλήγει.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy