Ανώτατο: Απορρίφθηκαν οι 5 από τους 6 λόγους έφεσης του Α.Χρίστου

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε τους πέντε από τους έξι λόγους έφεσης του κ. Ανδρέα Χρήστου. Αναφέρει, λοιπόν το Ανώτατο ότι το πρωτόδικο Δικαστήριο, έχει επιτελέσει ορθά το καθήκον του και κατέληξε σε συμπεράσματα που δεν θα μπορούσαν να ανατραπούν κατ’ έφεση.
Άκουσε τους μάρτυρες και των δύο πλευρών, αντιπαρέβαλε τη μαρτυρία τους, αναφέρθηκε λεπτομερώς σ’ αυτή και κατέληξε ότι η μαρτυρία των Αιτητών ήταν διιστάμενη και αντιφατική, ενώ εκείνη των Καθ’ ων η αίτηση ήταν συμπαγής και πειστική.

Οι κατ’ ισχυρισμόν, ατασθαλίες, αναφέρει το Ανώτατο δεν ήταν ουσιαστικές και δεν δικαιολογούσαν εύρημα ύπαρξης εξαιρετικών περιστάσεων.

Ορθό ήταν και το πρωτόδικο συμπέρασμα ότι δεν υποβλήθηκαν, επισήμως, ενστάσεις για συγκεκριμένα ψηφοδέλτια, ενώ οι έντεκα πρώτοι Μάρτυρες των Αιτητών συνυπέγραψαν και τις σχετικές καταστάσεις διαλογής των ψήφων, γεγονότα που αποδυνάμωναν ακόμα περισσότερο τη μαρτυρία των Εφεσειόντων – Αιτητών, όπως ορθά κρίθηκε πρωτοδίκως.
Με αυτά τα δεδομένα, κατά την κρίση μας, ορθά το πρωτόδικο Δικαστήριο κατέληξε ότι η Αίτηση δεν είχε τεκμηριωθεί και δεν μπορούσε να επιτύχει.

Από την πλευρά του ο Δικηγόρος του Νίκου Νικολαίδη Σίμος Αγγελίδης εκφράζει σεβασμό προς την απόφαση του Ανωτάτοπυ, λέγοντας στο “Δ” ότι η απόφαση δικαιώνει τον πελάτη του.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy