Ανταλλαγή νέων υπό τον τίτλο «E.U.RO.P.E.+ CY», στα πλαίσια του «ERASMUS+»

Με τον τίτλο «E.U.RO.P.E.+ CY», η άτυπη ομάδα νέων Youth Dynamics διοργάνωσε ανταλλαγή νέων στα πλαίσια του νέου Ευρωπαϊκού προγράμματος για τη Νεολαία «ERASMUS+».

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, το πρόγραμμα αφορούσε μια ανταλλαγή νέων που φιλοξενήθηκε στον Αγρό μεταξύ 01-09 Ιουλίου 2017 και σε αυτή συμμετείχαν 60 νέοι από τις χώρες εταίρους.

Βασικός σκοπός του προγράμματος ήταν η καλλιέργεια του διαπολιτιστικού διαλόγου και η προώθηση της συνεργασίας στον τομέα της Νεολαίας. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος έγιναν αρκετές δραστηριότητες άτυπης μάθησης όπως διαλέξεις, βιωματικά εργαστήρια, ανοικτές συζητήσεις σε ομάδες εργασίες, παρουσιάσεις και αθλητικοί διαγωνισμοί.

Για περίπου μία εβδομάδα, οι συμμετέχοντες έζησαν μαζί με άλλους νέους από κάθε γωνιά της Ευρώπης, αντάλλαξαν στοιχεία της κουλτούρας, της γλώσσας και του πολιτισμού τους και μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικά εργαλεία δημιούργησαν φιλίες, μοιράστηκαν όμορφες στιγμές και συναισθήματα μοναδικά. Μέσα από το πρόγραμμα έγινε προσπάθεια ανάμιξης των πολιτισμών, προώθησης της πολιτισμικής ποικιλομορφίας, της ευρωπαϊκής ταυτότητας και ανάδειξη της ανεκτικότητας και του σεβασμού της διαφορετικότητας.

Επίσης στα πλαίσια της ανταλλαγής διοργανώθηκαν εκπαιδευτικές εκδρομές όπου οι ξένοι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να επισκεφτούν αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και κεντρικές πλατείες.

Μετά το τέλος του προγράμματος όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συνέχιση της συνεργασίας τους μέσα από το πρόγραμμα ERASMUS+ και έδωσαν ραντεβού για το 2018.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy