Ανταπόκριση για το σχέδιο εργασιακής εμπειρίας ΚΕΒΕ – τ/κ επιμελητηρίου

Ανταπόκριση βρήκε η πρόσκληση του ΚΕΒΕ και του τ/κ επιμελητηρίου για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας Ε/κ και Τ/κ άνεργων νέων πτυχιούχων σε εταιρείες στις δύο κοινότητες, καθώς στο σχέδιο που θα εφαρμοστεί, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου “Leading by Example”, ανταποκρίθηκαν ήδη 20 Ε/κ νέοι.

Ο Ανώτερος Διευθυντής του ΚΕΒΕ, Λεωνίδας Πασχαλίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται μεθαύριο, 4 Σεπτεμβρίου, και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση τόσο των Ε/κ νέων πτυχιούχων όσο και των ε/κ εταιρειών που υπέβαλαν επίσης αίτηση για συμμετοχή στο σχέδιο για να φιλοξενήσουν Τ/κ νέους με σκοπό την πρακτική άσκησή τους. Ο αριθμός των εταιρειών είναι επίσης 20, όπως ανέφερε σημειώνοντας πως δεν γνωρίζουν ακόμη την αντίστοιχη ανταπόκριση στο τ/κ επιμελητήριο.

Κάτι αντίστοιχο δεν έχει συμβεί ξανά στην Κύπρο, παρατήρησε λέγοντας ότι είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται μια συγκεκριμένη δράση.

Ο κ. Πασχαλίδης διευκρίνισε ότι πρόκειται για έργο που συγχρηματοδοτείται από το ‘Πρόγραμμα Civil Society in Action IV’ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Γ.Δ. EuropeAid της ΕΕ. Αφορά νέους 20-35 ετών, πτυχιούχους άνεργους καθώς και εταιρείες και οργανισμούς από τις δύο κοινότητες, ενώ θα αποβεί προς όφελος 12 Ελληνοκυπρίων και 12 Τουρκοκυπρίων ασκούμενων καθώς και ενός μέγιστου αριθμού 24 εταιρειών/οργανισμών στις δύο κοινότητες κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2015 – Απριλίου 2016. Περιλαμβάνει, είπε, τρεις συνεχόμενους μήνες πρακτικής άσκησης για κάθε νέο με μηνιαίο επίδομα €500 από το σχέδιο χωρίς κόστος για τις εταιρείες και τους εργοδότες.

Οι τομείς που θα απασχοληθούν είναι ανοικτοί, διευκρίνισε σημειώνοντας ότι μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων θα γίνει η αντιστοιχία (matching) της προτίμησης του νέου Ε/κ και Τ/κ και της προσφοράς από τις εταιρείες/οργανισμούς. “Η προσπάθεια που θα καταβληθεί θα είναι να τους τοποθετήσουμε στους τομείς που θέλουν”. Μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη η διαδικασία αυτή θα ολοκληρωθεί, ανέφερε ο Ανώτερος Διευθυντής του ΚΕΒΕ, και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε κοινή διάσκεψη Τύπου με τον τ/κ επιμελητήριο. Αυτό δεν σημαίνει, συμπλήρωσε, ότι η πρακτική εξάσκηση θα αρχίσει τον Οκτώβριο, καθώς το χρονικό διάστημα του έργου διαρκεί μέχρι τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΚΕΒΕ, το σχέδιο επαγγελματικής πρακτικής άσκησης στόχο έχει να προσφέρει σε νέους άνεργους εργασιακή εμπειρία στην αντίστοιχη κοινότητα, με αποτέλεσμα την απόκτηση πολύτιμων επαγγελματικών δεξιοτήτων για τη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία, όπως και άριστη γνώση του εργασιακού και πολιτισμικού περιβάλλοντος στην αντίστοιχη κοινότητα. Η υποβολή αιτήσεων είχε αρχίσει στις 15 Μαΐου 2015.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy