Ανθρώπινη αλυσίδα χαμογελαστών ανθρώπων

Τη μεγαλύτερη αλυσίδα χαμογελαστών ανθρώπων στοχεύει να σχηματίσει την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 ο παγκύπριος σύνδεσμος σπάνιων γενετικών παθήσεων «Μοναδικά Χαμόγελα». Η διοικητική λειτουργός του συνδέσμου Στάλω Κυριακίδου ανέφερε στο dialogos.com.cy ότι πρόκειται για μια συμβολική εκδήλωση, με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα άτομα με σπάνιες παθήσεις και την ενίσχυση του συνδέσμου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Τάφρο της Πύλης Αμμοχώστου από τις 11:00-15:00. Στο χώρο θα υπάρχει Λούνα Παρκ, πισίνα με βαρκούλες και ιπτάµενες κούνιες ενώ τα παιδιά θα έχουν τη ευκαιρία να συμμετάσχουν στο kids survivor, το οποίο είναι μια μικρογραφία του παιχνιδιού που πραγματοποιείται στον Άγιο Δομίνικο και κάνει θραύση σε Κύπρο και Ελλάδα. Επίσης, οι πρόσκοποι Καϊμακλίου ετοίμασαν κυνήγι θησαυρού ενώ στο χώρο θα υπάρχει και ένα πυροσβεστικό όχημα, το οποίο οι μικροί θα μπορούν να εξερευνήσουν με τη βοήθεια των ειδικών.

Οι Σπάνιες γενετικές παθήσεις αφορούν νοσήματα, συνήθως κληρονομικά, που συχνά είναι χρόνια, επικίνδυνα για τη ζωή, προκαλούν μεγάλο ψυχικό πόνο, αναπηρίες ενώ το 50% έχουν πρώτη εμφάνιση συμπτωμάτων στην παιδική ηλικία. Στην Κύπρο υπολογίζεται ότι οι σπάνιες παθήσεις επηρεάζουν 50.000- 70.000 άτομα.

Πέρσι, η ανθρώπινη αλυσίδα πραγματοποιήθηκε στο Παραλίμνι και το 2015 στη Λεμεσό.Γιώργια Ερωτοκρίτου

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.